Skip to content
Watch

DJ Kevas – The Turnover episode 76

24 juni 2023 16:00
DJ Kevas – The Turnover episode 76

Welkom terug bij een nieuwe aflevering van The Turnover, gehost door DJ Turne en powered by Sneakerjagers. Elke week draait DJ Turne of een speciale gast een set voor ons. Gasten als DJ Deloin, DJ Kace en DJ FKI gingen al voor en deze week draait DJ Kevas de beste tunes. Tune in!

DJ Kevas

Beer Petrie, beter bekend als DJ Kevas, is een Nederlandse dj en producer uit Amsterdam. Op jonge leeftijd begon hij met gitaar spelen en volgde snel de interesse in het bespelen van andere instrumenten. Hij begon met het produceren van muziek op de laptop van zijn vader en combineerde akoestische instrumenten met elektronische effecten.

DJ Kevas The Turnover
DJ Kevas The Turnover

Kevas staat bekend om zijn energieke performance. In zijn sets draait hij verschillende muziekgenres als afro, house, hiphop en RnB. Kevas heeft een unieke sound die uit duizenden te herkennen is. Met zijn jonge leeftijd heeft Kevas al op veel grote stages mogen staan. Hij is vaak te spotten in Amsterdamse clubs als Lovelee, AIR en Club Up. Ook draait hij deze zomer de beste tunes op het festival Parels van de Stad.

Op zijn Instagram (@kevas.fm) deelt hij zijn sets en optredens. Daarnaast zijn Kevas’ mixtapes te beluisteren op Soundcloud. In de volgende aflevering van The Turnover draait de Amsterdams dj de meest swingende tunes, perfect om je weekend mee te beginnen.

Q&A DJ Kevas

 1. Wat is je all-time favourite nummer?
  Mijn favoriete nummer die ik vaak graag, is de Youngblood Brass Band-versie van ‘Ain’t Nobody’ van Shaka Khan. Dit nummer komt vaak terug in mijn DJ-sets omdat het een super energiek nummer is en mensen het niet kunnen laten om mee te dansen en te zingen, wat een geweldige vibe creëert bij het publiek.
 2. Wat is de meest bijzondere plek waar je ooit gedraaid hebt?
  Zeker club Razzmatazz in Barcelona. De club is gevestigd in een groot industrieel gebouw en heeft veel verschillende ruimtes, elk met zijn eigen muziekgenre. Het publiek ging uit zijn dak en de sfeer was erg energiek.
 3. Als je voor de rest van je leven nog maar één artiest zo mogen draaien, wie zou je kiezen?
  In dat geval zou ik ongetwijfeld alleen nog maar muziek spelen die door mijzelf is geproduceerd! Misschien een kleine cheatcode, maar ik zou de vrijheid hebben om muziek te spelen die het beste bij mij past.
 4. Wat is je laatst gekochte sneaker?
  Mijn laatste paar sneakers die ik gekocht heb, waren de camo Bapesta’s van BAPE. Ik was in Parijs en ik moest ze kopen.
 5. Wat is je holy sneaker grail?
  Op dit moment zijn mijn favoriete sneakers de Patta x Nike Air Max 1 The Wave – ‘Rush Maroon’. Ik ben gek op Air Max 1’s. Een ander favoriet paar van mij is mijn Parra x Nike Air Max 1.
 6. Over welke toekomstige muziek releases ben je het meest excited?
  Volgende maand breng ik samen met ellaime (fka LPACA) een housetrack uit genaamd ‘Day After Day’. Het is het begin van een nieuw Kevas-tijdperk, dus ik ben erg enthousiast om het met jullie allemaal te delen!
 7. Wat is je favourite sneaker om in te draaien?
  De Air Max 1’s, het is de perfecte combinatie tussen comfort en stijl en zijn perfect voor een lange set.

The Turnover afleveringen

Mocht je benieuwd zijn naar de voorgaande afleveringen van The Turnover, neem dan een kijkje op onze Watch-pagina. Hier vind je alle sets van DJ Turne en gasten. Daarnaast kun je de sets ook via de Sneakerjagers Mixcloud-pagina beluisteren.