Skip to content
Watch

DJ FKI – The Turnover episode 72

27 mei 2023 16:00
DJ FKI – The Turnover episode 72

Welkom terug bij een nieuwe aflevering van The Turnover, gehost door DJ Turne en powered by Sneakerjagers. Elke week draait DJ Turne of een speciale gast een set voor ons. Gasten als DJ Deloin, DJ Solange en Shaeef gingen al voor en deze week draait DJ FKI de beste tunes. Lees hier alles over de komende aflevering.

DJ FKI

DJ FKI is een Duitse DJ en de oprichter van platform UNUSUALLY, een platform dat DJ’s samenbrengt. In zijn sets combineert DJ FKI verschillende stijlen met elkaar en is hij een pro in het mixen van uiteenlopende beats. Met zijn energieke stage performance zorgt DJ FKI voor een goede sfeer in zijn optredens. Recent draaide de DJ bij platform Detroit Classic Gallery en stond hij in het RHYTHM BLEND magazine.

Velen kennen DJ FKI van zijn verschijning in de vorm van zijn kenmerkende scratches op verschillende rap tracks of van verschillende mixen en radioshows. Naast het maken van zijn eigen sets treedt DJ FKI ook op met de Duitse rapformatie 4FLAVAZ.

DJ FIK

Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar underground muziek van artiesten die niet iedereen kent. Zelf omschrijft hij zijn muziek als een mix tussen golden era boombap hiphop, house en garage. Op zijn Instagramaccount (@dj_fki) deelt hij zijn sets en optredens. Daarnaast zijn DJ FKI’s sets op Soundcloud en Mixcloud te beluisteren.

Q&A DJ FIK

  1. Wat is je all-time favourite nummer?
    Moeilijke vraag… Ik denk dat ik voor ‘Full Clip’ van Gang Starr ga.
  2. Wat is de meest bijzondere plek waar je ooit gedraaid hebt?
    Ik speelde ooit op een klein schip, dat was heel bijzonder. Eerst zou ik in de kelder spelen, maar door technische problemen ben ik boven op het dek van het schip gaan draaien. Voor zes uur lang schudde de boot alle kanten op, dat was erg bijzonder 🙂
  3. Als je voor de rest van je leven nog maar één artiest zo mogen draaien, wie zou je kiezen?
    Nog een moeilijke vraag. Ik zou zeggen A-Trak, altijd goede releases en hij combineert ook de stijlen die ik zelf graag draai!
  4. Wat is je laatst gekochte sneaker?
    De New Balance 574.
  5. Wat is je holy sneaker grail?
    Ik heb tot nu toe nog geen holy sneaker grail.
  6. Over welke toekomstige muziek releases ben je het meest excited?
    Ik hoop dat er nog veel meer releases komen uit de UK garage van labels als “Shall Not Fade” en artiesten als ‘Interplanetary Criminal’ en ‘PJ Bridger’. Ik houd echt van die muziek.
  7. Wat is je favourite sneaker om in te draaien?
    Ik ben groot fan van New Balance sneakers.

The Turnover afleveringen

Mocht je benieuwd zijn naar de voorgaande afleveringen van The Turnover, neem dan een kijkje op onze Watch-pagina. Hier vind je alle sets van DJ Turne en gasten. Daarnaast kun je de sets ook via de Sneakerjagers Mixcloud-pagina beluisteren.