Skip to content
Where to Cop

Dit zijn de tofste Nike SB items bij Nike

21 juli 2021 17:00
Dit zijn de tofste Nike SB items bij Nike

Read on als je een Nike SB lover bent, want ik heb de tofste Nike SB items voor jou op een rij gezet! Alle items zijn verkrijgbaar via Nike en met één klik op de knop verwijzen wij jou door.

Over Nike SB

Naast de grote skate brands, heeft Nike Skateboarding sinds 2002 zijn plek veroverd in de skate wereld.
Nike bracht in 1996 de Nike Choad, Snak en Schimp uit. Daarbij werd Bam Margera de eerste Team rider van Nike. De skate community ving dit niet goed op. Nike was in hun ogen een te groot, zakelijk bedrijf en de sneakers die Nike maakte, vielen vaak niet in de smaak. Maar hoe is Nike dan toch zo groot geworden in de skate wereld?

In 2001 werd Sandy Bodecker het hoofd van Nike Skateboarding. Het viel hem op dat er al voor een lange tijd werd geskate op Nike modellen. Zo werd er al gebruik gemaakt van de Nike Blazer en de Air Jordan 1. In die tijd waren deze Nike silhouetten een stuk goedkoper dan skate schoenen, super comfortabel en hadden ze veel grip op het board. Sandy had het idee om de opkomende Nike SB sneakers in kleine oplagen uit te brengen en niet in grote sport winkels te verkopen (aangezien skateboarders hier niks om gaven).

Bodecker had het idee om de Nike Dunk uit 1985 in een skate schoen te veranderen. Er werd namelijk al wel geskate op Nike silhouetten. De insole van de Nike Dunk werd een stuk dikker gemaakt om de landing zachter te make. Daarnaast werd de zool zo ontworpen dat het betere grip had op het board. Toch was de grootste verandering aan de sneaker de tong. Deze werd namelijk dikker gemaakt voor een meer stijlvolle look. Om het vertrouwen te winnen van skateboarders, nam Nike vier skateboarders aan voor hun team. Dit waren Reese Forbes, Gino Lannucci, Richard Mulder en Danny Supa. Alle vier de skaters kregen ook hun eigen Nike Dunk colorway. Nike kreeg hierdoor eindelijk vertrouwen uit de skateboard community. Hierdoor was de Nike SB Dunk eindelijk te zien aan de voeten van skaters.

Reese Forbes, Richard Mulder, Gino Lannucci en Danny Supa SB Dunk
De Nike SB Dunks van Reese Forbes, Richard Mulder, Gino Lannucci en Danny Supa SB Dunk

Favoriete Nike SB items

De sneaker is niet alleen voor de skaters, dus don’t worry als je hierover twijfelde. Tegenwoordig worden de Nike SB sneakers namelijk meer gedragen voor lifestyle gebruik dan voor skateboarden. Daarnaast verkoopt Nike zijn skateboard divisie niet alleen footwear. Je kunt er ook kleding halen. Check hieronder de geselecteerde items!

T-Shirts

Roze Nike skateboarding shirt
Nike shirt
Sb T-shirt met engel
Nike T-shirt

Bottoms en sets

Khaki groene Nike skateboarding broek
Nike SB broek
Nike SB set
Nike SB jacket

Sneakers

Nike SB Dunk
Coming soon
Nike blazer sneakers
Last pairs
Nike Janoski
Nike blazer sneakers

Accessoires

Nike SB cap
Nike SB tas

Hopelijk zitten er leuke items voor jou tussen! Mocht dit niet zo zijn, kun je op de ‘bekijk hier meer’ knoppen klikken. Hiermee wordt je doorverwezen naar meer Nike items. Houd daarnaast onze nieuwspagina in de gaten voor meer inspiratie en where to cop blogs. Volg ons ook op Twitter @sneakerjagers. Hierop delen wij nog meer sneaker nieuws en leaks. Happy Nike SB shopping!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date