Skip to content
Staff Picks

Dit zijn de meest bijzondere Chanel sneakers

29 juni 2021 10:00
Dit zijn de meest bijzondere Chanel sneakers

Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van het modehuis Chanel hebben gehoord. Het high end fashion merk bestaat al sinds 1910 en heeft door de jaren heen een flinke groei meegemaakt. Van parfum tot sieraden, van jurken tot tassen, het modemerk heeft het allemaal ontworpen. Daarnaast bracht Chanel ook nog eens sneakers uit, waaronder een paar opvallende designs. Bekijk hieronder onze selectie van de meest bijzondere Chanel sneakers.

Chanel sneakers dames

Low Top Trainer CC

chanel sneakers dames

Er was de afgelopen jaren een enorme hype rondom het Low Top Trainer CC model. Deze sportieve sneaker bevat premium materialen van bijvoorbeeld leer, rubber en suède. Daarnaast is het herkenbare CC logo toegevoegd op de zijkanten van de schoen. Het model is uitgebracht in veel verschillende colorways, waaronder deze variant met verschillende grijstinten.

Chanel x Pharrell Williams White Canvas

chanel schoenen

Dit witte canvas design is bekleed met een print waardoor het lijkt alsof er op de schoenen geschreven is. De sneaker is gemaakt in samenwerking met Pharrell Williams, wiens naam te zien is op het label naast de veters en ook op de veters zelf. Het model werd gemaakt voor mannen- en vrouwen, maar sprak vooral vrouwen aan door de teksten die er op stonden, zoals: “Women should have sole (soul) control”.

Transparent 18s High Top

chanel sneakers hoog

Deze volledig witte hoge Chanel sneaker heeft een opvallend doorzichtig deel van PVC. Daarnaast heeft deze leren schoen een sluiting van klittenband, met daarop de letters ‘Chanel’. Verder is de iconische witte CC branding niet te missen op het transparante middendeel van de sneaker.

Chanel heren sneakers

CC x Pharrell Williams Loafers

pharrell loafers
Image by Voorraad X

Deze meerkleurige loafer is wederom ontworpen in samenwerking met Pharrell Williams. Dit is goed te zien door de gouden belettering die op de gele delen staat. De schoenen zijn gemaakt van premium leren delen, die met elkaar verbonden zijn door precieze stiksels.

Chanel x Reebok InstaPump Fury

chanel x reebok

Deze Chanel x Reebok InstaPump Fury uit 2000 is enorm exclusief en is nooit geproduceerd voor buiten de catwalk. Het zeldzame model is erg gewild en word gezien als een ‘holy grail’ onder sneakerverzamelaars. In december 2016 had Concepts een samenwerking met Reebok waarmee ze een eerbetoon deden aan deze InstaPump Fury. Het paar leek erg op de Chanel versie en kreeg dezelfde grijze tinten. Daarnaast ontwierp Concepts ook een volledig zwarte colorway op het Reebok model.

Chanel x Pharrell Williams x adidas Originals NMD ‘Human Race’

chanel sneakers heren
Images by StockX

Deze sneakersamenwerking van Chanel, adidas en Pharrell Williams is vrij klassiek gehouden qua ontwerp. De zwart-witte trainer heeft de sportieve uitstraling van het NMD model. Verder vallen meteen de Chanel en Pharrell woorden op, die groot geborduurd zijn op het bovenwerk.

Dit was onze selectie van de meest bijzondere Chanel sneakers. Welke is jouw favoriet? Als je dit blog leuk vond, dan is misschien dit blog over Dior sneakers ook interessant om te lezen. Houd verder onze Releasekalender in de gaten om nooit een sneakerrelease te missen. Check ook onze socials via Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns), Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers)!