Skip to content
Brand

Dit zijn adidas’ plannen voor in de metaverse

18 februari 2022 12:30
Dit zijn adidas’ plannen voor in de metaverse

Steeds meer merken betreden de metaverse, waaronder adidas. De metaverse is een netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers interactief kunnen rondlopen en rondkijken. Het leven van jouw avatar speelt zich af op het internet en kan je zelf helemaal aanpassen. De naam metaverse wordt gebruikt om de volgende generatie van het internet te beschrijven.

Hoe belandde adidas in de metaverse?

adidas sloot 2021 af met hun debuut in het digitale universum. Erika Wykes-Sneyd vertelde dat ze als merk zijnde willen staan voor en het representeren van de nieuwe generatie, maar ook hen willen uitdagen. Om dit te kunnen doen moet het merk meegaan met de nieuwe trends. In april 2021 heeft adidas nieuwe principes opgesteld. De nieuwe principes gaan over het omarmen van het onbekende en rebels optimisme.

Als je het hebt over het omarmen van het onbekende, is de metaverse een goede uitdaging. Volgens Erika worden merken de metaverse in gedwongen en zijn deze merken eigenlijk nog helemaal niet comfortabel met het idee van de metaverse. Ondanks dat ziet adidas dit als een grote kans en een grote uitdaging die zij met beide handen pakken.

adidas Metaverse
Image via adidas

Tareq Nazlawy, de Senior Director van adidas CONFIRMED, is erg enthousiast over het betreden van de digitale wereld. Hij ziet veel kansen voor het sportmerk om te verbinden, creëeren en om er toe te doen. Tareq is ook erg enthousiast over de samenwerking met de bedrijven rondom G Money, Pixel Vault en Bored Ape Yacht Club. Deze oprichters verzamelen volgens Nazlawy niet zomaar tokens, maar spelen een grote rol in de toekomst van deze community. adidas wil hun members begeleiden, opleiden en informeren over de kansen in de metaverse.

adidas NFT’s

adidas werkt al samen met de grootste namen in de NFT-wereld. Samen met Bored Ape Yacht Club hebben zij hun eigen NFT ontworpen, genaamd Indigo Herz. De bekende aap heeft op dit kunstwerk een blauwe vacht en een geel hoedje. Het jasje dat hij draagt is van een adidas tracksuit, ook in het geel. Hij draagt een rode zonnebril in de vorm van hartjes en kijkt uiteraard verveeld.

Indigo Herz Bored Ape
Image via adidas / Indigo Herz NFT

adidas Originals: Into the Metaverse

Naast de Indigo Herz heeft adidas ook met Bored Ape Yacht Club, PUNKS Comic en G Money samengewerkt aan een NFT project genaamd ‘adidas Originals: Into the Metaverse (Phase 1)’. Deze NFT is bewegend en je ziet er dezelfde Indigo Herz Bored Ape in terugkomen, samen met avatars van G Money en PUNKS Comic.

Deze NFT zal toegang geven tot virtuele kleding in ‘The Sandbox’, wat een blockchain-based gaming wereld is. Daarnaast zullen er in 2022 ook fysieke producten beschikbaar komen voor de eigenaar van de NFT om te matchen met de digitale wereld.

Deze NFT is echter uitverkocht via adidas zelf, maar is ,zoals het gaat met NFT’s en sneakers, wel verkrijgbaar via ‘resell’. De NFT’s worden doorverkocht, maar verliezen waarde als deze steeds vaker wordt doorverkocht. Klik op de knop hieronder om te kijken hoeveel de NFT waard is en om deze te kopen.

Video via adidas

adidas for Prada re-source

Nu adidas al enig ervaring heeft met de metaverse, hebben zij ook voor hun samenwerking met Prada een NFT gemaakt. Het adidas for Prada re-source kunstwerk is gemaakt van verschillende kleinere kunstwerken. Deze kleine kunstwerken samen visualiseren een model met kledingitems aan van deze samenwerking. Leer meer over deze NFT via de knop hieronder.

adidas x Prada NFT
Image via adidas / adidas x Prada NFT