Skip to content
Sustainability

Dit Nike NRG pack is gemaakt van minstens 20% gerecycled materiaal

15 december 2020 14:36
Dit Nike NRG pack is gemaakt van minstens 20% gerecycled materiaal

Nike is hard bezig zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit doen ze met het Move To Zero Project. Nike doet dit onder andere door gerecyclede materialen te gebruiken. Het nieuwe Nike NRG pack beschikt over 4 toffe paartjes, gemaakt van gerecyclede materialen. Het pack bevat een Nike Air Force 1, Blazer, Air Max 90 en de Air Max 95.

Eerder dit jaar bracht Nike sneakers uit, waarop gebruik werd gemaakt van gerecyclede materialen. De release van het Space Hippie pack was nog maar het begin. Nike zet het gebruik van de duurzame materialen door. Nieuwe materialen en kleuren worden gebruikt op 4 klassieke Nike sneakers. Vooral grijs is veel terug te vinden op de sneakers, maar door de gekleurde details zijn ze alles behalve saai!

Nike Air Force 1 NRG ‘Grey/Purple’

We beginnen met de Nike Air Force 1 Low. Al sinds 1982 is de sneaker een favoriet. Nu is hij te zien in dit nieuwe pack, als sustainable sneaker. Er zijn verschillende materialen gebruikt op het bovenwerk. Aan de voorkant zien we wit leer. Verder zien we verschillende grijze tinten verdeeld in de vlakken van het bovenwerk. Deze grijze vlakken zijn de gerecyclede materialen. De Swoosh is dit keer oranje, met donkerblauwe stiksels. Deze donkerblauwe kleur zien we terug als detail op de zool, backtab en tong. Als laatste heeft de sneaker nog een leuk detail. Op het witte leer is namelijk een groene mini swoosh te zien!

Nike Air Force 1 NRG Recycled Pack 'Grey/Purple'

CU5625-122 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 NRG ‘Court Purple’

De basis van de Air Max 90 is gamaakt van mesh. De toebox heeft een witte kleur gekregen, samen met de tong, veters en zool. De overlays op de mudguard en midfoot zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Deze materialen heeft een grijze kleur, met verschillende tinten. Dit materiaal is ook gebruikt voor de Swoosh, die beschikt over een rood/oranje kleur. Om de sneaker meer kleur te geven zijn er ‘Court Purlple’ details aan de sneaker toegevoegd. Zo is de backtab paars. Zo ook de zool en branding op de tong.

Nike Air Max 90 NRG Recycled Pack 'Court Purple'

CT1684-100 · Prijs vanaf €113,-

Naar alle aanbieders

Nike Blazer Mid NRG ‘Grey/Red’

De Nike Blazer maakte dit jaar een comeback. Vooral de rustige kleuren waren erg populair. Dit keer heeft de sneaker een grijze upper met witte, oranje en groene details. Het grijze deel is gemaakt van gerecyclede materialen. De oversized Swoosh is wit van kleur en heeft oranje stiksels. Deze oranje kleur komt ook terug op de backtab. Het wit komt terug als leer op de neus en loopt verder over de tong, veters en komt ook terug op de zool. Opnieuw zien we een Mini Swoosh terug in dit pack. Dit keer is de Mini Swoosh te zien op de zool in opnieuw de kleur groen.

Nike Blazer Mid NRG Recycled Pack 'Grey/Red'

CW5838-022 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 95 NRG ‘Classic Green’

Als laatste de Nike Air Max 95. Ook dit is al jaren een favoriet en hoort zeker thuis in het pack. Aan de voorkant van de sneaker zien we weer wit leer. Op dit witte leer zien we opnieuw een groene Mini Swoosh. De midfoot is gemaakt van grijs suède. Ook zien we hier de gerecyclede materialen terug. Een tof detail op de sneaker is de grote Swoosh aan de zijkant, wat we niet vaak terug zien op het 95 model. Deze Swoosh heeft dezelfde rood/oranje kleur als de andere sneakers in het pack. Ook de groene kleur komt terug op de Air Max 95. De kleur is te vinden in de stiksels en een donker groene tint op de eyestays en tong.

Nike Air Max 95 NRG Recycled Pack 'Classic Green'

CU5517-100 · Prijs vanaf €76,-

Naar alle aanbieders

Release

Het Nike NRG pack beschikt over 4 toffe paartjes. Duidelijke kenmerken komen terug op elk model in dit pack. Vooral de Mini Swoosh is een tof detail. Het hele pack dropt op donderdag 17 december via Nike en diverse geselecteerde Nike-retailers. De prijzen verschillen per sneaker, maar zijn zoals we ze gewend zijn van het model. Houd de sneaker releasekalender in de gaten, zo mis je nooit een release! Volg Sneakerjagers ook op Instagram. Hier vind je leuke extratjes en sneaker content.