Skip to content
Upcoming

Dit is hoe Nike sneakers een nieuw leven krijgen via Nike refurbished 😲🔥

20 april 2021 18:45
Dit is hoe Nike sneakers een nieuw leven krijgen via Nike refurbished 😲🔥

Nike’s nieuwste circulaire lijn werkt onder de naam Nike Refurbished. Dit betekent letterlijk het controleren, renoveren en opknappen van een product. Kortom, Nike knapt geretourneerde sneakers van shoppers op, om ze vervolgens voordeliger te maken voor andere shoppers.

Op dit moment is Nike Refurbished verkrijgbaar in vijftien winkels in de VS. Met de uitbreidingsplannen, is Refurbished weer een ander voorbeeld van Nike, waarin zij oplossingen op schaal creëeren, om hun afvalvoetafdruk te helpen verkleinen. Lees verder voor alle details!

Verschillende soorten levensduur

Nike Refurbished verlengt de levensduur voor drie soorten schoeisel:

  • Als nieuw (misschien één/twee dagen gedragen voordat ze worden geretourneerd)
  • Voorzichtig gedragen (iets langer)
  • Cosmetisch gebrekkig (productiefouten)

Hoe Nike refurbished werkt

1
2
3
4

Nadat een klant een paar schoenen heeft geretourneerd binnen de 60 dagen termijn, checkt Nike of de schoen in aanmerking komt voor een opknapbeurt. Als dit vervolgens allemaal is goedgekeurd, worden ze toegevoegd aan de Nike Refurbished line-up. Elk paar wordt daarna met de hand geïnspecteerd en opgeknapt. Tot slot krijgt de schoen een conditiewaarde toegekend.

Het team gebruikt een aantal verschillende producten en hulpmiddelen om de schoenen zo goed mogelijk in nieuwstaat te herstellen. Zodra de schoenen terug zijn in een Nike Store, is de prijs gebaseerd op het type schoeisel en de conditiegraad. Doormiddel van de labels op de dozen (zoals de conditie van de schoen), kun je gemakkelijk zien wat voor schoenen erin zitten. Met een eenvoudige scan van de QR-code op de doos, kunnen klanten nog meer informatie over Nike Move to Zero bekijken.

By Nike

Donaties

Geretourneerde producten die niet bij Nike Refurbished terechtkomen, krijgen alsnog een kans op een tweede leven. Nike werkt nauw samen met gemeenschapspartners om voorzichtig gedragen schoenen te doneren. Als een paar niet meer draagbaar is, recycled Nike Grind de schoenen. Klanten kunnen daarnaast hun steentje bijdragen door ervoor te kiezen hun Nike Refurbished schoenen te doneren, of op verantwoorde wijze te recyclen. Hierdoor blijven de schoenen ver weg van de vuilnisbelt.

Check onze nieuwpagina en releasekalender om een overzicht van alle nieuwe releases en sneaker related content te zien. Download ook de Sneakerjagers App. Zet je pushnotificatie aan en mis nooit meer een nieuwe release!