Skip to content
Upcoming

Dit is het nieuwe PUMA VELOPHASIS silhouet

3 februari 2023 20:22
Dit is het nieuwe PUMA VELOPHASIS silhouet

PUMA breidt hun portfolio uit, het Duitse merk komt met de PUMA VELOPHASIS. De lijn van lifestyle sneakers is geïnspireerd op het begin van de jaren ’80 en brengt daarmee de stijl van de COMPLETE terug met nieuwe trendy Y2K elementen. Verschillende Bionic en Phased colorways zullen releasen in februari 2023. Dit is de PUMA VELOPHASIS!

Eerste blik op de PUMA VELOPHASIS

PUMA gaf ons een eerste blik op de sneaker tijdens hun FUTROGRADE show, een fashion show die onderdeel was van de New York Fashion Week. Hier presenteerde het Duitse merk de plannen voor de toekomst, waaronder het nieuwe silhouet.

FUTROGRADE
FUTROGRADE
Foto’s van PUMA

In november 2022 verscheen de PUMA VELOPHASIS aan de voeten van de Amerikaanse professionele basketbalspeler: Kyle Kuzma. Die eerder te zien was in PUMA’s Hometown Heroes campagne.

Kyle Kuzma
Kyle Kuzma
Foto’s van Kenny Giarla/NBAE via Getty Images

Vervolgens werd het silhouet geteased tijdens de Paris Fashion Week 2023. Waar dit keer Skepta het VELOPHASIS silhouet droeg. De Britse MC is sinds september 2022 ambassadeur van PUMA. Het is daarom geen verrassing, dat hij het nieuwe ontwerp promootte.

PUMA COMPLETE

Inmiddels staat ons een release te wachten, daarom duiken we iets dieper in het ontwerp van het silhouet. Voor dit nieuwe ontwerp heeft PUMA zich laten inspireren door een silhouet uit de geschiedenisboeken van het merk: de COMPLETE.

De PUMA COMPLETE is een hardloopschoen uit het begin van de jaren 2000. De sneaker heeft PUMA in staat gesteld baanbrekende technologieën te ontwikkelen, die door hardlopers over de hele wereld worden gebruikt. Denk hierbij aan de iCell-, e+Cell- en EverRide-technologieën. De VELOPHASIS bouwt voort op dit erfgoed, met als toevoeging: Y2K elementen. Het ontwerp van de nieuwe sneaker combineert het beste van beide tijdperken.

PUMA VELOPHASIS
PUMA VELOPHASIS

PUMA VELOPHASIS

Het bovenwerk van de VELOPHASIS is asymmetrisch opgebouwd. De sneaker is voorzien van honingraat-patroon mesh, getextureerde overlays en een dikke zool. Al deze details zijn een eerbetoon aan de COMPLETE lijn (in het bijzonder het Phasis model). De VELOPHASIS zijn te onderscheiden tussen Bionic en Phased, deze zullen allebei een aparte release krijgen.

Bionic

De eerste Bionic colorway is gebaseerd op een meer hedendaagse esthetiek. De sneaker heeft een metallic look met crème en elektroblauwe details.

PUMA VELOPHASIS Bionic
PUMA VELOPHASIS Bionic

Phased

De Phased is geïnspireerd op de Vaporwave en de internetcultuur van de vroege jaren 2000 met felle tinten die contrasteren met de neutrale kleuren van het ontwerp. Daarnaast zal dit ontwerp goedkoper zijn dan de Bionic.

PUMA VELOPHASIS Phased

De PUMA VELOPHASIS Bionic ontwerpen zullen beschikbaar zijn op 4 februari 2023 en de de drie colorways van de Phased zullen droppen op 11 februari 2023. Daarnaast kunnen we uitkijken naar het voorjaar van 2023, want dan zullen er nog meer kleurstellingen en samenwerkingen gaan releasen.

Benieuwd naar meer informatie over dit ontwerp? Hou dan vooral onze socials in de gaten, wij zullen namelijk aanwezig zijn bij het launch event van de PUMA VELOPHASIS in Berlin, Duitsland op 11 en 12 februari 2023! Een exclusieve inkijk, die je zeker niet wil missen.