Skip to content
Upcoming

Dit is de nieuwe Nike Dunk Low ‘Flip The Old School’

23 februari 2021 19:54
Dit is de nieuwe Nike Dunk Low ‘Flip The Old School’

De Nike Dunk, die oorspronkelijk is uitgebracht in 1985, heeft een flinke comeback gezien in 2020, die zich lijkt door te zetten in 2021. Deze keer komt Nike met een nieuwe eigenzinnige stijl, de Dunk Low “Flip The Old School”. Deze Dunks zijn gebaseerd op de Dunk High “City Attack” pack uit 1999. Er is nog geen release date bekend, maar we hebben natuurlijk wel alvast alle details voor jullie op een rijtje gezet!

Wil je geen releases missen, zoals die van deze schoen? Download dan onze app of houd de releasekalender op onze website in de gaten. Om altijd van het laatste nieuws op de hoogte te zijn kan je onze blogs in de gaten houden. Maar, nu eerste deze coole Dunk Low “Flip The Old School” kicks:

Nike Dunk Low 'Flip The Old School'

De Nike Dunk Low ‘Flip The Old School’ uitgelicht

De twee schoenen zijn mismatched, in de manier dat ze eigenlijk omgekeerd zijn: de rechter schoen heeft een witte basis, met een paarse overlay gemaakt uit struisvogelleer met een hobbelige textuur. De linker schoen heeft de kleuren omgedraaid, wat wit is op de rechter, is paars op de linker, en andersom. Maar, niet alleen dat. Ook de Swooshes staan op hun kop. Daarnaast is ook het logo op de linker schoen in spiegelbeeld. De schoenen zijn nog enigszins gekoppeld aan elkaar door het gebruik van dezelfde texturen op dezelfde plekken, zoals het gebruik van struisvogelleer, maar ook door matchende paarse en witte outsoles/midsoles.

Het laatste bijzondere detail is dat deze dunks, net als de Air Force 1 “Keep ‘Em Fresh”, gewikkeld zijn in boxing paper. Bij de Dunk Low “Flip The Old School” toont het papier originele illustraties van een crew die Dunks draagt. Daarnaast staat er “Flip the Old School” op de hiel. Wanneer de drager beslist om het papier van de schoen af te halen, voordat de Dunks gedragen worden, is het design van de tissue papers wel nog permanent te zien in de zolen.

Nike Dunk Low 'Flip The Old School'
Nike Dunk Low 'Flip The Old School'
Nike Dunk Low 'Flip The Old School'
Nike Dunk Low 'Flip The Old School'
Us11

Er is nog geen officiële release date en prijs bekend voor deze Nike Dunk Low “Flip The Old School”. Er is echter speculatie dat deze informatie samen met de voorheen besproken Air Force 1 “Keep ‘Em Fresh” bekend gemaakt gaat worden dit voorjaar. Houd onze site in de gaten om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws, en download onze app om notifications te krijgen bij elke drop!