Skip to content
Newsfeed

Dit is de nieuwe New Balance ‘Rainier’

20 januari 2023 14:36
Dit is de nieuwe New Balance ‘Rainier’

Aimé Leon Dore en New Balance hebben in januari 2023 het Rainier silhouet teruggebracht. Het model, dat voor het eerst werd uitgebracht in 1982, viert zijn comeback met een hoogwaardige, chunky look. Wij tonen je hier de nieuwe sneakers in detail en vertellen meer over het verhaal van de sneaker. Naast de release met ALD, presenteert New Balance het nieuwe silhouet nu ook in andere colorways.

Aimé Leon Dore weer

Een kleine achtergrondcheck: het merk Aimé Leon Dore werd in 2014 opgericht in Queens, New York. De kledingwinkel verkoopt zowel lifestyle- als sportartikelen en is met name in de laatste jaren erg populair geworden, vooral om zijn tijdloze stijlen.

Het merk vertegenwoordigt een mix van Teddy Santis’ (oprichter) opvoeding in zowel Queens als Griekenland. Naast New Balance heeft Aimé Leon Dore (ALD) ook samengewerkt met merken als Nike en Woolrich.

teddy santis
Instagram: @teddysantis
aime leon dore

New Balance x Aimé Leon Dore

Zoals reeds vermeld zijn Aimé Leon Dore en New Balance geen onbekenden van elkaar. De twee merken kunnen terugkijken op een aantal succesvolle samenwerkingen. ALD hielp het merk met het terug brengen van de 550 in 2020. Teddy Santis is vandaag de dag ook Creative Director bij New Balance en heeft verschillende silhouetten voor New Balance ontworpen.

new balance basketbal
Instagram: @aimeleondore
New Balance 550 x Aimé Leon Dore

De New Balance Rainier

Aimé Leon Dore en New Balance herlanceren nu nog een unieke klassieker: de Rainier Boot. De originele Rainier werd geïntroduceerd in 1982 nadat de gidsstudenten van de Mount Rainier klimschool waren overgestapt op het dragen van loopschoenen, in plaats van de traditionele zware wandelschoenen.

Aimé Leon Dore heeft de Rainier nog wat verder verfijnd met een bovenwerk van suède en Cordura nylon. Ook komt de boot in een nieuwe kleurstelling.

De Rainier is ontworpen als een lichtgewicht alternatief dat klim- en wandelspecifieke prestaties biedt. Het gebruik van GORE-TEX zorgt voor weersbestendige functionaliteit, terwijl de Vibram buitenzool zorgt voor duurzame, stevige tractie. Perfect voor het huidige seizoen en elk outdoor avontuur.

De Rainer heeft een klassiek vetersysteem en is verkrijgbaar in verschillende colorways.

New Balance

New Balance zal ook een aantal extra New Balance Rainer colorways uitbrengen op 18 januari 2023 om 10:00 uur. Je kunt alle informatie over de aankoop krijgen via de buttons. Verschillende kleurencombinaties en materialen zoals suède en leer zijn gecombineerd op de schoenen.

Hieronder laten we je het nieuwe model in detail zien. In de toekomst verwachten we meer colorways van de New Balance ‘Rainier’. Blijf op de hoogte van deze sneaker via onze releasekalender!