Skip to content
Staff Picks

Dior sneakers in de huidige streetwear scene

20 juni 2021 10:00
Dior sneakers in de huidige streetwear scene

Het fashionmerk Dior is één van de bekendste merken ter wereld. In 1946 werd het merk opgericht door de Fransman Christian Dior en is sindsdien uitgegroeid tot een iconisch modehuis. Het merk kende veel verschillende ontwerpers, die elk een eigen stijl hadden. Dior werd gezien als high fashion met een chique uitstraling. Maar in 2018 kwam hier verandering in en ging Dior de kant op van streetwear. Het merk produceert nu zelfs sneakers, die erg populair zijn in de huidige streetwear scene. Hieronder lees je alles over het moderne Dior en laten we je de populairste Dior sneakers zien.

Dior streetwear
Image by Dior

Dior + streetwear = 🤝

In maart 2018 kreeg Dior een nieuwe Artistic Director en dat was niemand minder dan Kim Jones. Hij besloot de chique look van het merk te combineren met verschillende invloeden uit de streetwear wereld. Met zijn unieke designs heeft hij talloze samenwerkingen opgestart met andere streetwear merken. Zo was er een collab tijdens Jones zijn eerste show voor Dior met de Amerikaanse kunstenaar en ontwerper Brian Donnelly a.k.a KAWS. Hier bleef het niet bij, het merk kreeg meerdere samenwerkingen met grote streetwear iconen als Raymond Pettibon, 1017 ALYX 9SM, Yoon Ahn, Hajime Sorayama, Daniel Arsham en Shawn Stussy.

dior
Image by Dior

Dior x Jordan

De samenwerking die ervoor zorgde dat Dior pas echt zijn stempel drukte op de streetwear scene was die met Jordan Brand. De merken creëerden een design op de Air Jordan 1, één van de bekendste sneakermodellen ooit. De sneaker was een perfecte combinatie van Jordan en Dior. Zo bevatte het klassieke silhouet premium materialen, zoals Italiaans leer en kreeg het model de iconische ‘Dior Grey’ kleur. Daarnaast werden de woorden ‘AIR DIOR’ in plaats van ‘AIR JORDAN’ geplaatst op de schoen.

Images by StockX
dior schoenen
Image by Dior

Dior sneakers

Naast de beroemde Dior Air Jordan 1, heeft het merk ook een aantal schoenen uitgebracht die erg populair zijn onder sneaker liefhebbers. Hieronder hebben we een top 3 gemaakt van de hotste Dior sneakers en kun je zien waar je ze kunt scoren.

Dior sneakers | B23 High Top Logo Oblique

dior sneakers
Image by StockX

De Dior B23 High Top heb je waarschijnlijk vaak voorbij zien komen bij je favoriete artiest of influencer. Het hoge model valt erg op door de semi-transparante upper die bedekt is met de iconische Dior print.

Dior sneakers | B21

dior sneakers sale
Image by Miinto

Het Dior B21 model past goed bij de populaire ‘sok-sneaker’ trend die onder andere populair werd door het iconische sok-model van Balenciaga. De Dior schoen is gemaakt van technische stof waardoor de sneaker lekker comfortabel om je voet zit.

Dior sneakers | B22 Blue Black Gray

dior sneakers heren
Image by StockX

Deze heren Dior schoen past dan weer perfect tussen het rijtje van de ‘dad-shoe’ of ‘chuncky sneaker’ trend. Het Dior B22 model heeft een dikke zool en een sportieve upper door het zichtbare mesh gebruik.

Wij verwachten in de toekomst nog meer spannende samenwerkingen en unieke Dior sneakers te zien. Wil jij hier als eerste op de hoogte van zijn? Houd dan onze blog goed in de gaten, die je gemakkelijk kunt checken via de Sneakerjagers App. Vergeet ook niet om ons te volgen op Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns) en Twitter (@sneakerjagers) voor leuke updates.