Skip to content
Upcoming

DUNK HISTORY – Nike SB Dunk Low Diamond Supply Co. ‘Tiffany’

7 november 2020 13:26
DUNK HISTORY – Nike SB Dunk Low Diamond Supply Co. ‘Tiffany’

Na één week lang de geschiedenis te hebben geleerd van verschillende SB Dunks zijn we aangebroken tot de laatste en misschien wel de meest bekendste SB Dunk Low, namelijk: De Nike SB Dunk Low Diamond Supply Co. ‘Tiffany’. De sneaker die Nike SB voor altijd veranderde.

Skateshops over heel de wereld ontvingen beperkte hoeveelheden van de Nike SB Dunk Low Diamond Supply Co. ‘Tiffany’. Deze sneaker was ontworpen door oprichter van het merk Nick Tershay, ook bekend als Nicky Diamonds. Destijds hadden SB sneakers geen definitieve release datum. De sneakers werden ergens in een geplande maand verkocht. Hierbij moest je dus altijd op de hoogte zijn van de skateshops om er achter te kunnen komen wanneer de sneaker uit kwam. Voordat de sneaker uit was, was de sneaker al legendarisch. Dit kwam, omdat Nick Tershay een foto online poste wat direct campouts en chaos veroorzaakte. De ‘Diamond’ Dunk is een van de meest gehypte sneakers die ooit is verkocht. Van de sneaker kwamen maar 4.000 paar uit en was de sneaker meteen uitverkocht. Dit gebeurden allemaal voor de tijd dat Instagram een plek was en je gemakkelijk alles kon door verkopen.

De Nike SB Dunk Low Diamond Supply Co. ‘Tiffany’ is dus zonder enige twijfel een van de meest gehypte sneakers ooit. Dit was alweer de laatste Dunk History. Wij hopen jou met deze verhalen iets meer te kunnen hebben leren over de Nike SB Dunk.

Model: Nike SB Dunk
Nicknaam: Diamond Dunk
Colorway: Aque/Chrome
Stylecode: 304292-402
Releasedatum: augustus 2005
Retailprijs: €99,95
Waar te koop: StockX


Diamond Supply Co.
Diamond Supply Co.