Skip to content
Upcoming

Deze Nike sneakers krijgen make-overs van een bijzondere kunstenaar!

16 februari 2018 11:39
Deze Nike sneakers krijgen make-overs van een bijzondere kunstenaar!

Aangezien Nike de stad Los Angeles wil overnemen voor het NBA All Star Weekend van dit jaar, kunnen sneakerfans enorm veel releases verwachten. Ook hebben The Swoosh en de in LA geboren kunstenaar Steven Harrington hun krachten gebundeld. Een samenwerking om unieke customs te creëren van de Air Force 1 en Air Jordan 1. 

De kunstenaar Steven Harrington, ook wel de leider van de hedendaagse Californische psychedelische pop genoemd, is vooral bekend van zijn tijdloze, kleurrijke, iconische stijl. Zijn werk is geïnspireerd door het mystieke, enorm gevarieerde landschap van Californië en een bloeiende mix van culturen. Eerder werkten Nike en Steven Harrington al een keer samen, en ontwierpen ze onder andere sportkleding, badslippers en schoenen.

Deze keer neemt de kunstenaar zijn creatieve talenten mee naar het All-Star Weekend en de Nike Makers Studio. Naast kleding en een selectie van grote muurschilderingen ter gelegenheid van het evenement, helpt hij mensen met het maken van aangepaste ontwerpen voor de Air Force 1 en de Air Jordan 1.

De psychedelische popstijl van Harrington is verwerkt in de Swoosh logo’s en grote delen van de rest van de schoen, afhankelijk van het gekozen ontwerp. De herkenbare palmbomen zie je veel terugkomen in de ontwerpen omdat deze het tropische klimaat van LA uitbeelden. Fans van deze custom sneakers kunnen tot 20 februari een paar kopen bij de Makers Studio, met Harrington als hulp, om de look van de sneakers precies goed te krijgen.

Bekijk enkele van zijn ontwerpen hieronder en houd voor meer Nike releases tijdens het All-Star weekend onze releasekalender goed in de gaten!