Skip to content
Upcoming

Deze ASICS GEL-LYTE III zijn geïnspireerd op Daruma

19 januari 2021 17:05
Deze ASICS GEL-LYTE III zijn geïnspireerd op Daruma

De Asics GEL-Lyte III OG hoort bij de absolute top als het gaat om klassieke silhoutten en heeft ook door de jaren heen, niets aan populariteit ingeleverd. Dit keer geïnspireerd door de kleuren en designmotieven van de Daruma poppen. Twee nieuwe colorways staan voor ons klaar. De ASICS GEL-LYTE III ‘Daruma’ luiden in de geest van geluk en voorspoed om het nieuwe jaar te vieren.

Al een veel gedragen sneaker sinds de vroege jaren ’90 en nog altijd het meest populaire Asics model. Naast dat de sneaker er super stoer uit ziet, heeft dit design ook meerdere details voor extra comfort. Zo beschikt de sneaker over de welbekende GEL-technologie, die zorgt voor demping in de hiel. Ook zien we de gespleten tong. Dit was nog nooit eerder gedaan op een schoen, maar maakt de sneaker, nu 30 jaar later, nog steeds een icoon. Ook deze twee nieuwe colorways zijn weer tot in de puntjes afgewerkt.

ASICS GEL-LYTE III OG CLASSIC RED ‘DARUMA’

De eerste colorway heeft een witte basis, gemaakt van leer. In dit leer zitten kleine gaatjes, voor lucht in de sneaker. De overlays zijn rood gekleurd en ook gemaakt van leer. Ook de gespleten tong heeft een rode kleur gekregen en wordt overlapt door zwarte veters. De zwarte kleur komt ook terug om het Asics logo over de zijkant. Deze heeft ook nog eens een tof glimmend detail! Kleine gouden accenten geven de sneaker een boost. Inspiratiebron: Daruma, is duidelijk terug te vinden op de sneaker!

Asics Gel-Lyte III OG Classic Red 'Daruma'

1201A180-600 · Prijs vanaf €70,-

Naar alle aanbieders

ASICS GEL-LYTE III OG BALTIC JEWEL ‘DARUMA’

Ook deze colorway is geïnspireerd op de Daruma poppetjes. Net zoals op de rode colorway, zien we hier een witte basis van geperforeerd leer. Dit keer hebben de overlays een blauw/groene kleur gekregen. Deze kleur loopt van de hiel tot over de teen. Zoals we ook zien op de rode colorway, heeft ook deze een zwart glimmend accent over de zijkant wat de sneaker extra bijzonder maakt. De puntjes worden op de i gezet, met gouden details in de randen en heeltab. Ook bij deze colorway heeft de sneaker een witte midsole, die beschikt over de GEL-LYTE technologie.

Asics Gel-Lyte III OG Baltic Jewel 'Daruma'

1201A180.300 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

Beide colorways van de Asics GEL-LYTE III OG Classic ‘Daruma’ komen uit op vrijdag 22 januari bij Asics en diverse geselecteerde retailers. Er hangt een prijskaartje aan van €130,-. Alle komende sneaker releases zijn te vinden in onze releasekalender. Voor extra sneaker content volg je ons op Instagram! Foto’s van beide paartjes bekijk je hieronder.

ASICS GEL-LYTE III Daruma
ASICS GEL-LYTE III Daruma
ASICS GEL-LYTE III Daruma