Skip to content
Upcoming

Deze ’90s Sneakers van ‘Space Jam’ heb je nog niet gezien

21 februari 2021 16:51
Deze ’90s Sneakers van ‘Space Jam’ heb je nog niet gezien

Zoals je waarschijnlijk wel weet, staan we deze week helemaal in het teken van de legendarische jaren 90. Of het nu gaat om videogames, iconische films of zelfs mode uit de jaren ’90, wij kinderen van de jaren ’90 en vooral de iets oudere generatie halen graag herinneringen op aan deze vormende tijd. Natuurlijk denken we het liefst terug aan alle sneakers die in de jaren ’90 zijn geboren en ook aan de sneakers die hun hoogtepunt vierden door in beroemde films te figureren. En daar komen we bij het onderwerp van deze blogpost, 90s sneakers uit Space Jam!

Wat zou een 90’s Week voor sneakerliefhebbers zijn zonder de film ‘Space Jam’ uit 1996?! Een legendarische film die zelfs zijn eigen Jordan sneaker kreeg. Michael Jordan, de man zelf, speelt de hoofdrol in de film en geeft ons op verschillende momenten wat sneakerwarmte!

Maar de schoen die het bekendst is uit de film en vooral een sneaker die je waarschijnlijk niet eens hebt opgemerkt, laten we je nu zien. Maar voor het zover is, eerst een korte samenvatting voor wie de film nog niet gezien heeft. Er zijn nu immers genoeg kinderen die zeker nog nooit van ‘Space Jam’ gehoord hebben.

Official film poster from 1996 | Instagram: spacejam_1996

Korte samenvatting van de film ‘Space Jam’

Om hun vervallen pretpark te redden, is een groep aliens van plan Bugs Bunny en de andere Looney Tunes als attractie mee te nemen naar hun planeet. Bugs slaagt erin de dwergen over te halen om een basketbalwedstrijd te spelen, maar hij heeft geen rekening gehouden met hun verraad: Met de geabsorbeerde talenten van enkele top NBA-spelers muteren de kleine aliens in enorme professionele basketbalspelers. De kansen zijn meer dan slecht voor de Tunes, dus hebben ze dringend hulp nodig. Die komt van de jonge basketbalster Michael Jordan!

Als je je er nog steeds niet echt een voorstelling van kunt maken, dan kun je het beste hier de trailer van de film bekijken:

Michael Jordan, de Tune Squad en de jaren 90 Sneaker in ‘Space Jam’

Zo, nu weten we allemaal wel ongeveer waar de film over gaat. Tekenfilmfiguren die onze jeugd hebben gevormd komen samen met een man die voor veel mensen een grote inspiratiebron en held was en is. Michael Jordan, die toen nog jong was, kreeg voor de opnamen van de film een aantal kicks als productplaatsing, d.w.z. voor reclamedoeleinden. En zoals we weten uit enkele andere films uit die tijd, wilde Nike ook meedoen en hun nieuwste schoenen promoten.

We gaan je wat coole jaren 90 sneakers uit de film ‘Space Jam’ laten zien die je waarschijnlijk niet hebt opgemerkt. Laten we gaan!

Air Jordan 9 OG ‘Chicago’ (1993)

Het eerste hoogtepunt is een silhouet dat je niet vaak meer ziet. Deze basketbalsneaker van Jordan Brand werd voor het eerst uitgebracht in 1993 en kwam in de film aan de voeten van Michael Jordan. Daar draagt MJ de OG-kleur van het silhouet, de Air Jordan 9 ‘Chicago’! Net als zijn voorgangers heeft deze sneaker de Jumpman en het nummer van Michael Jordan’s jersey, 23, gekregen.

Klik hier voor het originele model >>

130182-100
Instagram: hstlandsole

Air Jordan 10 OG ‘Shadow’ (1994)

Het volgende is een ander Jordan silhouet dat tegenwoordig ook zelden meer te zien is. De sneaker die na de Air Jordan 9 kwam werd in ‘Space Jam’ in zijn meest originele vorm geplaatst. De Air Jordan 10 OG ‘Shadow’ kreeg hier een bovenwerk van grijs nubuckleer en kreeg al een aantal elementen die ook terug te vinden zijn op zijn opvolger in de Jordan serie, de Air Jordan 11. Kun jij vertellen welke?

Klik hier voor het originele model >>

En hier naar de heruitgave van 2018 >>

310805-002
310805-002
310805-002
310805-002
Instagram: freerich.co

Nike Air Max Triax ’94

Naast alle basketbalsilhouetten bracht Nike in de jaren ’90 ook diverse hardloop- en crossfitmodellen op de markt. Het is dan ook te verwachten dat zodra MJ niet meer op het veld staat, dit soort schoenen gepromoot moeten worden. Een goed voorbeeld hiervan is te vinden in het stukje van het filmpje hieronder, waarin Michael Jordan een schoon model van de Nike Air Max Triax ’94 aan zijn voet draagt.

Deze sneakers zijn helaas maar op een paar plaatsen verkrijgbaar in 2021, en daarom kunnen we je geen nieuwe kleurstellingen laten zien… maar we hebben natuurlijk wel een alternatief voor je!

Twee jaar na de Air Max Triax ’94, kwam het opvolger model op de markt: de Nike Air Max Triax ’96. Een model dat vandaag de dag niet alleen stof staat te verzamelen in de Nike archieven. Kijk op de link hieronder voor een kleine, fijne selectie.

Bekijk de Nike Air Max Triax ’96 in onze sneaker collectie >>

Nike Air Max Triax '94 im Film 'Space Jam'
Nike Air Max Triax ’94 in the Film ‘Space Jam’

Nike Air CB 34 (1995)

Het volgende juweeltje in onze selectie van 90s sneakers uit ‘Space Jam’ is de Nike Air CB 34. Zelfs ik kende dit silhouet niet, en moest rondvragen in het team totdat onze OG hoofd Tommy me de naam met één blik gaf. Respect voor dat! Maar nu terug naar de schoen:

De CB in de naam van de schoen staat voor “Charles Barkley”. Hij werd in 1993 uitgeroepen tot MVP en is een van de beste basketbalspelers uit de geschiedenis. Hij is ook de persoon die deze kicks draagt in de spot in het filmpje hieronder.

Een geweldig stuk dat tot nu toe alleen nog maar opnieuw is uitgebracht. Jammer, want de Air CB 34 straalt op zijn best retro vibes uit en mag terugkomen met frisse kleurstellingen!

Klik hier voor de heruitgave uit 2016 >>

Nike Air CB 34 'Godzilla' im Film 'Space Jam'
Instagram: spacejam_1996
316940-001
Instagram: sneakerx_cpt

De sneaker ster van de film

Ik hoop dat ik indruk op je heb kunnen maken met deze selectie van kicks die in de film te zien zijn. Zoals je kunt zien, worden er in de film zelfs schoenen uitgelicht die je vandaag de dag nog maar zelden ziet. De Air Jordan 9 is bijvoorbeeld een van de Jordan Brand silhouetten die niet echt tot de klassiekers behoort en bijna niet meer verkrijgbaar is. Kijk zelf maar eens bij Nike. Je zult daar geen enkele Air Jordan 9 vinden…

Dat is het geval met veel van de vintage modellen uit de jaren ’90. Je mag denken wat je wilt… maar één silhouet is vandaag de dag nog steeds erg populair: de Air Jordan 11. En die kreeg bij de lancering van de film zelfs een compleet nieuwe colourway, die de titel van de film draagt en die vandaag de dag nog steeds een van de meest gewilde colourways is!

Maak het podium vrij voor de laatste en belangrijkste 90s sneaker uit de film ‘Space Jam’:

De Air Jordan 11 ‘Space Jam’

Zoals gezegd, komen we nu bij de belangrijkste sneaker uit de film. De Air Jordan 11 ‘Space Jam’ is geplaatst in het deel van de film waar het er eindelijk op aan komt. De laatste wedstrijd waar MJ en de Looney Tunes voor trainen in de film, Tune Squad vs Monstars begint! Er kon geen geschiktere plek zijn om AJ11 te laten zien en de aandacht van het publiek te trekken. En zoals je zou verwachten, was het silhouet een groot succes.

Gelukkig zijn er tot op de dag van vandaag nog genoeg fans en liefhebbers van het silhouet, zodat je je kunt verheugen op nieuwe, frisse kleurstellingen, maar ook op retro-uitgaven en heruitgaven van tijd tot tijd!

Klik hier voor de laatste release van 2016 >>

Air Jordan 11 'Space Jam' im Film 'Space Jam'
Instagram: spacejam_1994
378037-003
Instagram: sole.reserve

Dat was het voor deze blogpost over de ’90s sneakers uit ‘Space Jam’ die jullie nog niet kenden! Ik hoop dat ik een aantal van jullie een leuke flashback heb kunnen geven en dat jullie nu, in de tijd van de lockdown, de film nog eens gaan streamen en eens goed gaan kijken wat je nog meer kunt ontdekken! Als je de film nog niet gezien hebt…DOEN!

Nog meer Jordan Heat in onze competitie:

Voor het geval je het nog niet gemerkt hebt, we hebben een exclusieve giveaway nu om onze 90s Week te vieren. Hier kun je de Air Jordan 6 ‘Carmine’ in uw maat! Kijk op ons Instagram-kanaal voor alle info die je nodig hebt om mee te doen aan de #SJ90sChallenge. >>Klik hier om direct naar de wedstrijd op Instagram te gaan<<