Skip to content
Upcoming

DENHAM is terug met een heerlijk Nike release

8 februari 2021 16:29
DENHAM is terug met een heerlijk Nike release

In september 2020 zagen we de eerste releases voorbij komen van de DENHAM x Nike samenwerking. Toen kwamen de Air Max 1, Air Max 90 en Air Max 95 uit. De geruchten gingen toen al rond van een DENHAM x Nike Blazer, maar we zagen nooit een release van de sneaker. Nu is er toch echt een releasedatum bekend gemaakt en kunnen we de sneaker op donderdag 11 februari verwachten!

DENHAM x Nike Air Max 1

DENHAM is opgericht in 2008 door Engelse jeansmaker Jason Denham. Jason Denham is geobsedeerd met het maken van premium denim. DENHAM maakt hun producten met passie en innovatie, terwijl de traditie van het maken van denim wordt geëerd. Het merk biedt altijd premium producten en brengt met elk product een verhaal met zich mee. De designs zijn geïnspireerd op de designinvloeden uit het Verre Oosten. Jason Denham is geobsedeerd door details en is de slogan van het merk hiermee dus ook “The Truth is in the Details”.

DENHAM x Nike Blazer Mid 77 | CU8054-100

Zoals we van de meeste Nike Blazers gewend zijn is deze uitgave ook weer erg simpel, maar zit de sneaker vol met detail. Het bovenwerk is gemaakt van premium zacht leer met enkele suède overlays op de toebox en midfoot. DENHAM brengt een eerbetoon aan het verre oosten en heeft op de denim Swoosh de ambachtelijke sashiko stijl toegevoegd. Dit is een originele Japanse reparatietechniek die werd gebruikt tussen 1615 en 1868. Op elk paartje is de stitching weer anders, waardoor elke sneaker uniek is. Er is gebruik gemaakt van een rode insole van leer met gouden scharen als decoratie.

Je kan je nu al inschrijven voor de raffle op de site van Denham. Daarnaast komt de DENHAM x Nike Blazer Mid 77 ook gewoon uit via de Nike SNKRS app op donderdag 11 februari voor €180. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste sneakerreleases.


DENHAM Nike Blazer Mid
DENHAM Nike Blazer Mid
DENHAM Nike Blazer Mid
Images by DENHAM