Skip to content
Newsfeed

De Why So Sad? x Nike SB Dunk Low ‘Coastal Blue’ komt met een belangrijke boodschap

7 november 2022 10:43
De Why So Sad? x Nike SB Dunk Low ‘Coastal Blue’ komt met een belangrijke boodschap

De Why So Sad? x Nike SB Dunk Low Pro ‘Coastal Blue’ is ontworpen in samenwerking met een speciaal project. Ontdek het design hier en kom te weten waar je de sneakers kunt krijgen.

Why So Sad? – Dit is een missie die werkt aan de verbetering van de geestelijke gezondheid van mensen. Het project werd in 2017 opgericht door skateboarder John Rattray nadat zijn zus zichzelf van het leven beroofde. Nu krijgt het project meer steun met de nieuwe SB Dunk.

Why So Sad? is geen liefdadigheidsevenement, maar eerder een platform voor verhalen die een serieus onderwerp benaderen via een luchtig spel met de taal van het skateboarden.

Nike SB

De SB Dunk met Why So Sad? heeft een basis van lichtblauw leer. Op het leer zijn overlays geplaatst in een donkerdere tint blauw. Daarnaast zijn de overlays afgewerkt met opvallende stiksels. Rode Nike SB labels en extra ‘Why So Sad?’ labels tonen de branding van de samenwerking. De mascotte van het project is een roofvogel, deze is te vinden op de heel. Het motief keert ook terug op de bedrukte inlegzolen.

Verdere details zijn de vraagteken motieven op de suède hiel tabs en de dikke veters wat kenmerkend is voor Nike SB Dunks. Het ontwerp wordt afgerond met een witte tussenzool en een semi-transparante doorzichtige buitenzool.

De Why So Sad? x Nike SB Dunk Low zal uitkomen op 10 November 2022 bij Nike en diverse retailers. Een SB Blazer ontwerp van de collaboration zal ook verschijnen. Je kunt alle release info vinden via de button. Hieronder kun je de sneaker in detail bekijken!

Volg ons op Instagram voor een release reminder als de sneaker gaat droppen.