Skip to content
Upcoming

De volgende Nike ISPA release van de collectie volgt snel

16 juli 2020 16:20
De volgende Nike ISPA release van de collectie volgt snel

Sinds de lancering van ISPA in 2018, heeft Nike flink gewerkt om de naam Improvise, Scavenge, Protect en Adapt na te komen. Nike laat vijf nieuwe modellen zien waarvan er al twee zijn uitgekomen.

Nike designers laten zich bij nieuwe producten altijd inspireren door atleten van elk niveau. Hierop ontwierp Nike de designprincipes ISPA: Improvise, Scavenge, Protect, Adapt. De nieuwe filosofie biedt een unieke manier van creëren en problemen oplossen. Designer Erick Ikeda was geïnspireerd door een extreme noodsituatie. “Ik kan me de situatie van Apollo 13 herinneren, en er werd toen duck tape gebruikt om de zuurstoftank te dichten. “Dat heeft levens gered, ze konden weer ademen in de ruimte”, vertelde hij.

Nike ISPA Overreact FK

De volgende sneaker is de ISPA Overreact, een gebreid silhouet met een asymmetrische upper en stevige React foam tussenzool. Oorspronkelijk debuteerde de sneaker in een speciaal artikel in de Prodism. De ISPA Overreact gebruikt de gegevens die zijn verzameld uit eerder uitgebrachte React-silhouetten zoals het React Element 87. De React Element 87 had een tussenzool die is afgestemd op de natuurlijke beweging van de voet. Dit zorgt voor maximaal kussen en minimale massa met zelfs de inlegzolen verwijderd. Hierdoor zit de drager direct boven het kussen achtige React-schuim kan zitten. De Nike ISPA Overreact FK is uitgekomen op 9 juli 2020.

Nike ISPA collectie

Nike ISPA Zoom Road Warrior

Dit model is laatst al uitgekomen bij Nike. De Nike ISPA Zoom Road Warrion was een mengel moes van alles en nog wat. De outsole is gemaakt van het materiaal van de Nike Shox sneakers en zijn er meerdere Air pods te vinden om zo extreem veel comfort te bieden. Het bovenwerk van de sneaker combineerd trainingsschoenen met ontwerpen van buitensport om wendbaarheid, beheersing en bescherming te bieden. De Nike ISPA Zoom Road Warrior is uitgekomen op 10 juli 2020 voor €499,99,-.

Nike ISPA Overreact FK Sandal

het DNA van de ISPA Overreact wordt ook gebruikt voor de Overreact Sandal. De sneaker combineerd zichtbare en verborgen lagen op het gestapelde bovenwerk voor een luchtige pasvorm. De tussenzool is gemaakt van React-schuim en heeft een abstract loopvlakpatroon. Deze stukken vormen samen de meest zomerse stijl van de collectie, een stijl die enigszins lijkt op een futuristisch Nike ACG-project. De Nike ISPA Overreact FK Sandal staat voor vrijdag 31 juli 2020 op de planning.

Nike ISPA collectie

Nike ISPA Flow 2020

De ISPA Flow heeft een uitgebalanceerd bovenwerk met een uitgesneden detail op de midfoot om de sneaker zo meer te laten ademen. Dit model is ontworpen om veel problemen op te lossen zoals de hitte in de zomer, stabiliteit en stijl met genoeg adem vermogen. De sneaker is geïnspireerd op extreme sports die hun eigen spullen verbouwen om het maximale eruit te halen. Natuurlijk beschikt de ISPA Flow weer over een React midsole voor extreem comfort. Deze Nike ISPA Flow 2020 zal op donderdag 13 augustus 2020 verkrijgbaar zijn.

Nike ISPA collectie

Nike ISPA Drifter

Voor de laatste sneaker van de collectie presenteert Nike de ISPA Drifter. De sneaker is geïnspireerd op het traditionele werk in Japan en is zo uitgekomen op een performance lifestyle sneaker. Wat de sneaker opvallend maakt is de gespleten teen. Het bovenwerk van de sneaker zit op het duurzame ZoomX foam. De Nike ISPA Drifter zal vanaf dinsdag 1 september 2020 om 09:00 uur verkrijgbaar zijn.

Nike ISPA apparel

Ten slotte is er een unieke apparel collectie die perfect bij de sneakers past. De items zijn gefocust op de Dri-Fit technologie. De collectie bevat een jacket, bodysuit, korte broeken en long-tee.

Images by Nike

De releases van deze Nike ISPA collectie zullen uitgespreid worden over de zomer maanden bij Nike. Houd onze blog in de gaten om niks van het aankomende sneaker nieuws te missen.