Skip to content
Sneaker FAQ

De Ultieme New Balance 9060 FAQ

22 april 2023 19:39
De Ultieme New Balance 9060 FAQ

Soms kan het voor een schoenenontwerper een uitdaging zijn om een nieuw lifestyle-silhouet te creëren dat verwijst naar de geschiedenis van het merk. Je moet iets creëren dat de lifestyle-lijn van het merk in een nieuwe richting duwt, zonder de ontwerpgeschiedenis waar de sneaker voor staat te verliezen.

Bij een merk met een rijke geschiedenis als New Balance kan dit een behoorlijke taak zijn. Met meer dan 100 jaar erfgoed heeft het merk een behoorlijke reputatie opgebouwd. Vandaag kijken we naar een van de nieuwere paren van New Balance; de New Balance 9060.

New Balance
Beeld: New Balance

Geïnspireerd door enkele van de meest iconische schoenen van New Balance, gebruikt de New Balance 9060 herinterpreteert vertrouwde elementen uit klassieke 99X-modellen. Dit in combinatie met het grove mesh op het bovenwerk en de tech-esthetiek van het Y2K-tijdperk, geeft de 9060 een unieke look. Een comfortabele en stijlvolle sneaker die eer betuigt aan het rijke erfgoed van New Balance.

New Balance geschiedenis

Het begon allemaal met een jonge Engelse immigrant genaamd William Riley in 1906. Je gelooft het misschien niet, maar Riley’s eerste inspiratie waren de kippen in zijn achtertuin die op drie klauwen stonden en perfect in balans waren. Met deze inspiratie creëerde hij de voetboogsteun en ontwierp hij schoenen voor werkers die de hele dag in de weer waren en last van voetpijn hadden.

Een paar decennia later, in 1938, creëerde New Balance zijn allereerste hardloopschoen. Een model met spikes en een bovenwerk van leer. De schoen werd gegeven aan een lokale hardloopclub genaamd de Boston Brow Bag Harriers. De speciale hardloopschoen, ontworpen door Riley, had een crêpezool en was gemaakt van kangoeroeleer.

Nu springen we vooruit naar de jaren 60. Er gebeurden veel gekke dingen in de jaren 60. Kennedy werd neergeschoten, Nixon stuurde troepen naar Vietnam en in het jaar 1960 creëerde New Balance de Trackster. Het is de eerste schoen die verkrijgbaar is in verschillende breedtes en krijgt veel positieve feedback. Met de komst van de Trackster groeide New Balance door tot het merk dat we vandaag kennen en waarderen.

New Balance

Fast forward naar het jaar 2023, William J. Riley zou trots zijn op de groei van het merk dat hij heeft gecreëerd. New Balance is uitgegroeid tot een van de meest bekende sneakermerken ter wereld. Enkele van de meest iconische sneakers in de community zijn van het merk met de grote N erop.

De Ultieme New Balance 9060 FAQ

Wat is de inspiratie achter de 9060?

De 9060 haalt inspiratie uit de erfgoedcollectie van de 990-serie en van hardloopschoenen uit de jaren 2000, zoals de 880v2. De 9060 heeft dus veel verschillende inspiratiebronnen.

Wanneer werd de 9060 voor het eerst uitgebracht?

De New Balance 9060 werd voor het eerst uitgebracht in een kleurstelling genaamd ‘Sea Salt’ op 16 juli 2022. De sneaker werd uitgebracht in New Balance-winkels en retailers over de hele wereld. In datzelfde jaar verscheen de eerste collaboration voor het silhouet met designer Joe Freshgoods.

Hoe valt de New Balance 9060?

De New Balance 9060 valt normaal qua maat. Je kunt dus gewoon je gebruikelijke maat bestellen. In tegenstelling tot sommige andere New Balance-modellen merk je dat de sneaker vanwege zijn brede silhouet minder nauw zit dan andere New Balance sneakers.

Hoe moet je de 9060 veteren?

Je kunt de sneaker altijd veteren zoals je wilt, maar om de beste look te krijgen, zou je de schoen zonder lussen moeten veteren en vrij breed, zodat de veters niet te lang zijn.

Welke kleuren van de 9060 zijn er beschikbaar?

Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar van de New Balance 9060. Als je wilt zien welke varianten er nog beschikbaar zijn, kun je onze sneakerzoekmachine bekijken.

Is de 9060 comfortabel?

Comfort is een van de belangrijkste focuspunten van New Balance. Zo ook bij de 9060, wat een erg comfortabele sneaker is. Dit is voornamelijk te wijten aan de ABZORB en SBS demping technologie in de zool. 

Hoe kan ik de 9060 stylen?

De New Balance 9060 is een vrij brede, chunky, maar zeer stijlvolle sneaker. De sneaker past goed bij een baggy jeans of cargobroeken, in de sportschool met sweatpants of voor een meer formele look, kun je de sneaker dragen onder een mooie broek. Je kunt dus alle kanten op met deze sneaker.

Waar kan ik de New Balance 9060 kopen?

Er zijn veel verschillende sneakerwinkels die de New Balance 9060 verkopen. Voor een lijst van verkooppunten kun je altijd onze sneakerzoekmachine raadplegen. Hier vind je alle retailers vinden die de sneaker verkopen.

New Balance 9060 'Grey'

U9060GRY · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

New Balance 9060 'Truffle'

U9060BCG · Prijs vanaf €124,-

Naar alle aanbieders

New Balance 9060 'Sea Salt Blue'

U9060MUS · Prijs vanaf €97,-

Naar alle aanbieders

Nog vragen?

Dit was het voor onze New Balance 9060 FAQ. Als je nog meer vragen hebt over deze sneaker of een ander model, voel je vrij om ons te vragen via onze Instagram pagina.

Houd onze releasekalender in de gaten en mis geen enkele release van deze populaire sneaker dit jaar.