Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Filling Pieces FAQ

29 april 2023 19:33
De ultieme Filling Pieces FAQ

Of je nu een sneakerhead bent of gewoon geïnteresseerd bent in mode, dan heb je ongetwijfeld wel eens van Filling Pieces gehoord. Sinds 2009 heeft het Amsterdamse merk namelijk de liefde van vele sneakerfans weten te winnen.

Maar wat maakt hun sneakers zo bijzonder? Hoe onderhoud je ze het beste? En hoe vallen de schoenen? Vandaag kom je alles te weten over dit populaire merk en beantwoorden we de meest gestelde vragen!

Tekenschets van Filling Pieces sneaker
Filling Pieces

De geschiedenis van Filling Pieces

Toen Guillaume Philibert, oprichter Filling Pieces, in 2009 een premium sneaker wilde ontwerpen, had hij een duidelijke visie voor het merk. Hij wilde een hoogwaardige sneaker creëren voor een redelijke prijs. Zo ontstond de Low Top. Dit was de geboorte van de eerste schoen die de kloof zou overbruggen tussen streetwear en high fashion.

Maar de Low Top werd meer dan alleen een stuk schoeisel. Het was een symbool van betaalbaar, luxe design. En daarnaast een sneaker die door mensen van alle seksen, rassen, religies en seksuele geaardheden gedragen zou worden.

Mede hierdoor kreeg de sneaker van Filling Pieces al snel de aandacht van sneakerheads en mode-insiders. Maar daarnaast ook door zijn frisse benadering van sneakerdesign, met een focus op hoogwaardige materialen en innovatieve details. Ook de toegankelijke prijzen zorgden ervoor dat het Amsterdamse merk een groot publiek aanspraak.

Vandaag de dag staat de Low Top nog steeds als symbool van vereniging, maar daar is het niet bij gebleven.

Het aanbod is blijven ontwikkelen, aangepast en uitgebreid tot meer innovatieve schoensilhouetten. Zo zijn later onder andere de bekende Mondo, Ace, Mountain Boot en Loafer geïntroduceerd. Ook heeft het meerdere succesvolle samenwerkingen gehad met iconische merken als Puma, IWC en Daily Paper.

Ondanks deze groei en succes, blijft het merk trouw aan de visie van Philibert: stijlvolle sneakers van hoge kwaliteit ontwerpen op een manier die diversiteit, inclusiviteit en representatie aanmoedigt!

De ultieme Filling Pieces FAQ

Hoe vallen de Filling Pieces schoenen?

De schoenmaat van Filling Pieces valt over het algemeen een maat groter. We adviseren daarom om een halve maat kleiner dan jouw eigen maat te nemen.

Meer weten over hoe verschillende schoenen vallen? Bekijk dan onze complete Sizing Guide!

Hoe strik je de sneakers?

De sneakers kun je op verschillende manieren strikken. Denk aan methodes zoals de straight bar en sawtooth.

Waar kan je Filling Pieces kopen?

Je kunt de items kopen bij Filling Pieces en diverse sneaker retailers. Verschillende colorways, sneaker stores en beschikbare maten vind je eenvoudig via onze sneaker zoekmachine!

Bovendien kun je via onze Sneakerjagers website of app gemakkelijk up-to-date blijven van alle opkomende releases van het merk!

Filling Pieces Filling Pieces Low Top Ripple Nubuck Deep Blue

25122842001 · Prijs vanaf €170,-

Naar alle aanbieders

Filling Pieces Filling Pieces Mondo 2.0 Ripple Nappa White

39922901901 · Prijs vanaf €186,-

Naar alle aanbieders
Hoe stijl je de schoenen?

Door het street-meet-high-end design kun je de schoenen het beste dragen door kleding met een neutraal palet te kiezen. Zo laat je de sneakers als een echt statement dienen.

Meer inspiratie opdoen voor het matchen van sneakers met je outfit? Ontdek dan nu onze andere toffe style guides!

Hoe worden de sneakers van Filling Pieces gemaakt?

De schoenen worden ontworpen in Amsterdam en handgemaakt in Portugal. Hier wordt nauw samengewerkt met deskundige Portugese ambachtslieden om de beste kwaliteit en aandacht voor detail te garanderen.

Is Filling Pieces een goed merk?

Ja, het is een goed merk. Het Amsterdamse merk heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en wordt geprezen om de kwaliteit, vakmanschap en innovatieve ontwerpen. Ook heeft het een sterke focus op duurzaamheid en ethische bedrijfsvoering.

Hoe kan ik de schoenen het beste onderhouden en schoonmaken?

De sneakers kun je het beste onderhouden en schoonmaken door regelmatig stof en vuil weg te werken en schoon te maken met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel. Laat je schoenen dan drogen op kamertemperatuur en vermijdt direct zonlicht. Spuit de sneakers ook in met een beschermende spray om ze water- en vuilafstotend te maken. Gooi de sneakers daarnaast niet in de wasmachine. Zo voorkom je beschadiging van het materiaal en de kwaliteit.

Wanneer is Filling Pieces sale?

Er zijn geen vastgestelde datums voor de verkoop van hun sneakers. Wel zijn er af en toe kortingacties of speciale aanbiedingen, afhankelijk van de seizoenen of bijzondere gelegenheden. Wil je op de hoogte blijven van deze aanbiedingen? Houd dan onze officiële Sneakerjagers Instagram pagina in de gaten!

Waar staat de naam Filling Pieces voor?

De naam Filling Pieces staat voor de visie van Guillaume Philibert, waarbij hij met zijn merk het gat wilt vullen tussen high street en high end fashion.

Van wie is Filling Pieces?

Guillaume Philibert is de oprichter en ontwerper van het Amsterdamse merk.

Hiermee hopen we al je vragen over beantwoord te hebben en je nieuwe inzichten te hebben gegeven in het Amsterdamse merk. Of je nu een verzamelaar, een modebewuste consument of gewoon op zoek bent naar een paar hoogwaardige sneakers, naar ons idee is het zeker een merk dat de moeite waard is om te overwegen!

Alle Filling Pieces sneakers vind je eenvoudig via onze sneakerzoemachine. Ook graag op de hoogte blijven van komende releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten!