Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Dr. Martens FAQ

27 februari 2023 08:07
De ultieme Dr. Martens FAQ

We kennen en houden allemaal van Dr. Martens of ‘Doc Martens’ boots. Veel sneakerheads zijn al fan van het iconische merk, dat ooit begon als werkkleding. Vandaag beantwoorden we de meest gestelde vragen over Dr. Martens boots. Laten we beginnen met de ultieme Dr. Martens FAQ!

Heb je vragen over de verschillende modellen? Stel ze ons gerust via Instagram!

De geschiedenis van Dr. Martens

Laten we beginnen met een terugblik: Het verhaal van Dr. Martens begint in 1945, toen Dr. Klaus Märtens, een Duitse arts, een ski-ongeluk kreeg waarbij hij een ernstige voetblessure opliep. In die tijd diende Märtens in de Wehrmacht en moest hij ondanks de blessure in de superoncomfortabele militaire laarzen stappen.

Na de Tweede Wereldoorlog wilde Märtens nieuwe en vooral comfortabele laarzen ontwerpen. Samen met zijn zakenpartner Herbert Funck recycleerde hij rubber van de Luftwaffe, dat toen, in 1947, verouderd was. De zool maakte de laarzen comfortabeler dan conventionele werklaarzen. De eerste laarzen werden dus bijna volledig gemaakt van restanten uit het leger.

In de jaren daarna breidde het bedrijf uit naar het Verenigd Koninkrijk en werden de laarzen al snel een vast onderdeel van de arbeidersklasse.

Tegenwoordig heeft het merk Dr. Martens zich stevig gevestigd in de modewereld en we verwachten dat de laarzen ook in 2023 weer gedragen zullen worden.

Foto van Asphaltgold

De ultieme Dr. Martens FAQ

Hoe vallen Dr. Martens?

Dr. Martens zijn true to size, dus als je maat 39 draagt, moet je maat 39 kopen. Dus als je bijvoorbeeld maat 39 draagt, moet je ook een maat 39 kopen. De boots hebben over het algemeen een iets ruimere pasvorm dan Dr. Martens loafers.

Hoe draag je Dr. Martens?

Dr. Martens moeten eerst goed worden ingelopen voordat ze gedragen kunnen worden. Veel Doc fans hebben het erover dat de inloopfase erg pijnlijk kan zijn. Daarom wordt geadviseerd blarenpleisters, tape en hielbeschermers aan te brengen op de plaatsen waar de meeste wrijving en druk is. Populaire plaatsen voor pijnlijke blaren zijn vooral de hiel, de buitenste enkel en op de enkels van de tenen. Als je de laarzen hebt ingelopen, zijn hier wat stylingtips voor je: >> Styling inspiratie voor Dr. Martens boots – Sneakerjagers <<

Hoe vallen de Dr. Martens 1460?

De Doc Martens 1460 valt goed op maat. De laars kan wat breed zijn voor smalle voeten, maar dit kan gemakkelijk gecompenseerd worden met een dikkere sok of inlegzool. Draag je bijvoorbeeld maat 39, dan moet je ook maat 39 kopen.

Waar worden Dr. Martens gemaakt?

Dr. Martens Boots worden geproduceerd in China, Thailand, Vietnam, India, Cambodja en het Verenigd Koninkrijk. Het meeste leer dat voor de Docs wordt gebruikt komt uit Zuid-Amerika. De rest van de materialen komt ook uit China, Thailand, Vietnam, India en Cambodja.

Welke Dr. Martens zijn de beste?

Volgens Dr. Martens is de Doc 1460 met glad leer de populairste laars van het merk. Op de tweede plaats staat de Doc Jadon platformlaars, die super populair is in 2022 en 2023. Ook de Doc Martens Sinclair staat hoog op de lijst. Ook erg populair zijn de Chelsea boots van Dr. Martens, om precies te zijn de 2976 smooth leather Chelsea boot. Wil je weten hoe je de populairste Doc Martens kunt stylen, klik dan hier voor Dr. Martens Styling Inspo: >> Styling Inspiratie rond Dr. Martens Laarzen – Sneakerjagers <<

Hoe vallen de Dr. Martens Sinclair?

De Dr. Martens Sinclair hoort groter uit te vallen dan andere Dr. Martens. Dus als je bijvoorbeeld maat 39 draagt, moet je maat 38 kiezen.

Waar kan ik Dr. Martens kopen?

Je kunt Dr. Martens eigenlijk in elke sneakerwinkel of schoenenwinkel vinden. De Doc Martens laarzen zijn super populair, dus veel winkels bieden de laars aan.

Welke maat Dr. Martens?

Dr. Martens zijn true to size, dus als je maat 39 draagt, moet je maat 39 kopen. Dus als je bijvoorbeeld maat 39 draagt, moet je ook een maat 39 kopen. De laarzen hebben over het algemeen een iets ruimere pasvorm dan een paar Dr. Martens loafers.

Dat was het voor onze Dr. Martens FAQ. Heb je nog vragen over de verschillende modellen van Doc’s? Stel ze ons gerust direct via Instagram!

BLIJF OP DE HOOGTE

Om komende releases van de populaire boots niet te missen en alle andere merken in de gaten te houden, raden wij van Sneakerjagers onze release kalender aan. Tot snel bij de volgende FAQ!