Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Converse x Comme Des Garçons FAQ

23 april 2023 20:20
De ultieme Converse x Comme Des Garçons FAQ

Een van de meest populaire en gewilde sneakers van de afgelopen jaren zijn ongetwijfeld de ‘Converse met de hartjes’. Hier hebben we het natuurlijk over de samenwerking tussen de twee iconische merken Converse en Comme des Garçons.

Maar hoe kan het dat een gewone canvas sneaker met een rood hart op de zijkant de meest invloedrijke sneaker van de afgelopen jaren werd? Deze en andere veel gestelde vragen zullen we vandaag beantwoorden. Kom hier meer te weten over deze bijzonder samenwerking.

Converse x Comme des Garçons on feet
Beeld END.

De geschiedenis van Converse en Comme des Garçons

Converse en Comme des Garçons bundelden hun krachten en creativiteit voor het eerst in 2009. Sinds die tijd is de collab uitgelopen tot een van de meest langlopende en sterkste partnerschappen in de sneakerindustrie.

Interessant aan de samenwerking is dat de twee grote merken er goed in slaagden om twee totaal verschillende stijlen te combineren. Terwijl Converse bekend staat om de casual en sportieve stijl, staat Comme des Garçons juist bekend om zijn avant-gardistische en experimentele ontwerpen. Maar door het beste van twee werelden bij elkaar te brengen, heeft de samenwerking een geheel eigen identiteit in de sneakerwereld weten te creëren.

De sneakercollectie is minimalistisch, innovatief, gedurfd en bevat unieke deatils. Denk bijvoorbeeld aan het kenmerkende hartvormige logo dat zowel op de zijkant als op de achterkant van de sneakers te vinden is. De sneaker verschenen in opvallende kleurencombinaties die stuk voor stuk een eigen look hebben. Door deze kenmerken zijn de schoenen ware eyecatchers en vallen ze op tussen de massa.

Naast het hartvormige logo zijn er ook andere unieke elementen te vinden op de schoenen. Denk bijvoorbeeld aan opvallende kleurencombinaties en experimentele materialen. Zo zijn de Chuck Taylor All Star verkrijgbaar in een metallic uitvoering en is de Jack Purcell uitgevoerd in een opvallende Polka-Dot print.

Unisex model

Een andere reden waarom deze samenwerking zo populair is geworden, is omdat de sneakers zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden. Het unisex model maakt de schoen toegankelijk voor een breed publiek. Bovendien zijn ze hierdoor gemakkelijk te combineren met verschillende outfits en stijlen.

Tot slot heeft de Converse x Comme des Garçons samenwerking een duurzame benadering van productie en materialen. In de huidige tijd waar er toenemende aandacht is voor milieu en duurzaamheid wordt dat natuurlijk zeer gewaardeerd.

Converse x Comme des Garçons High en Low on feet

The Converse x Comme des Garçons FAQ

Hoe valt de Converse x Comme des Garçons?

De Converse x Comme des Garçons pasvorm is gebaseerd op de originele Converse Chuck Taylor All Star en valt groot uit. We raden het daarom aan om een halve maat kleiner dan jouw eigen maat te nemen.

Meer weten over hoe de verschillende Converse schoenen vallen? Bekijk dan onze complete Converse Sizing Guide!

Hoe strik ik de Converse x Comme des Garçons?

De schoenen kun je op verschillende manieren strikken. Bijvoorbeeld door het eerste of tweede veteroogje over te slaan. Of door de veters eenmaal om de kuit te strikken.

Waar kan ik de Converse x Comme des Garçons kopen?

Je kunt de Converse x Comme des Garçons kopen bij Converse en diverse sneaker retailers. Verschillende colorways, sneaker winkels en beschikbare maten vind je gemakkelijk via onze sneaker zoekmachine!

Ook kun je via onze Sneakerjagers website of app gemakkelijk up-to-date blijven van alle komende Converse x Comme des Garçons releases!

Comme Des Garcons Play x Converse Chuck 70 High 'Black'

150204C · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders

Comme Des Garcons Play x Converse Chuck 70 Low 'White'

150207C · Prijs vanaf €79,-

Naar alle aanbieders
Hoe stijl je de Converse x Comme des Garçons?

Door het minimalistische en unieke design kun je de schoenen gemakkelijk combineren met verschillende outfits en stijlen. Zo passen de sneakers perfect bij een casual outfit zoals een jeans en een T-shirt. Of maak je outfit elegant en combineer de sneakers met een jurk of lange rok. Combineer je outfit met verschillende prints en patronen voor een unieke look of houd het juist simpel voor een subtiele en stijlvolle look.

Meer weten over het matchen van sneakers met je outfit? Check dan nu onze andere toffe style guides!

Hoe worden de Converse sneakers met het hart genoemd?

De Converse sneakers met het hart worden officieel de Converse x Comme des Garçons PLAY Chuck 70 genoemd. De term ‘Play’ in de naam verwijst naar het hartvormige logo op de zijkant van de schoen dat ontworpen is door Comme des Garçons.

Wat is het hartvormige logo op de sneakers en waar komt het vandaan?

Het hartvormige logo op de Converse x Comme des Garçons sneakers is ontworpen door Comme des Garçons, een Japanse fashionlabel. Het ontwerp is geïnspireerd op de grafische stijl van het logo van Comme des Garçons zelf, dat bestaat uit de letters ‘CDG’ met een hart erdoorheen. Het hart is een kenmerkend beeldmerk geworden van de samenwerking tussen Converse en Comme des Garçons en is te zien op de zijkant van de sneakers.

Hoe kan ik de Comme des Garçons sneakers het beste onderhouden en schoonmaken?

De schoenen kun je het beste onderhouden en schoonmaken door regelmatig stof en vuil te verwijderen en schoon te maken met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel. Laat je sneakers vervolgens drogen op kamertemperatuur en vermijd daarbij direct zonlicht. Spuit de sneakers daarnaast ook in met een beschermende spray om ze water- en vuilafstotend te maken. Gooi de sneakers niet in de wasmachine om beschadiging van het materiaal en de kwaliteit te voorkomen.

We hopen dat je door deze informatie nieuwe inzichten hebt gekregen over een van de meest iconische samenwerkingen in de sneakerwereld.

Ben je overtuigd dat een Converse x Comme des Garçons een must-have is voor jouw garderobe? Maak dan gebruik van onze Sneakerjagers zoekmachine om een overzicht te krijgen van alle beschikbare colorways! Of houd onze releasekalender in de gaten voor alle toekomstige releases!