Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Air Jordan 3 FAQ

24 april 2023 20:11
De ultieme Air Jordan 3 FAQ

De Air Jordan 3 is een welbekende sneaker bij Nike liefhebbers. Het silhouet werd in 1988 gereleased en was het eerste Air Jordan model dat door Tinker Hatfield was ontworpen, die ook verantwoordelijk was voor het design van de Air Max 1. In deze Air Jordan 3 FAQ beantwoorden we de meest gestelde vragen over de Air Jordan 3.

Air Jordan 3 geschiedenis

De Air Jordan 3 is, zoals de naam doet vermoeden, de derde sneaker uit de Air Jordan lijn. Het is het eerste Air Jordan model met een zichtbare Air unit en werd in samenwerking met Michael Jordan zelf ontworpen. De Chicago Bulls speler was met name in het 1987-88 NBA seizoen te zien in de Air Jordan 3.

Kicks Deals Canada
Air Jordan 3 schetsen l Beeld Kicks Deals Canada

De Air Jordan 3 was in tegenstelling tot de voorgaande silhouetten, de Air Jordan 1 en Air Jordan 2, ontworpen door Tinker Hatfield en niet door Peter Moore of Bruce Kilgore. Hatfield was geen onbekende bij Nike en was ook verantwoordelijk voor de designs van de Air Max 1 en Air Trainer 1.

Hatfield pakte het ontwerpproces ietwat anders aan en ging daadwerkelijk in gesprek met Jordan zelf. Hij vroeg hem wat hij zocht in een sneaker en eenmaal rond de tafel, kwamen de beste ideeën naar boven. Jordan zocht naar een model met een mid-cut, gemaakt van zacht leer en een opvallende twist.

Michael Jordan

De Air Jordan 3 kwam precies op het juiste moment. De eerste deal tussen Nike en Michael Jordan liep af rond 1987 en ondanks dat de basketballer een goede deal had lopen met het sportmerk, was hij stiekem ook geïnteresseerd in andere sneaker samenwerkingen. Om Jordan bij Nike te houden, werd de hulp van Hatfield ingeroepen.

De sneaker kwam met een aantal unieke features die de voorgaande Jordan silhouetten nog niet hadden. Het model kwam met een zichtbare Air unit; een kenmerkend ontwerp van Hatfield. De Air Jordan 3 kwam met een gepersonaliseerd Jumpan logo, wat hint naar de dunk van Jordan. Hatfield kwam met de Elephant-print op de mudguard, wat de sneaker een chique look gaf.

Michael Jordan Spike Lee
Michael Jordan & Spike Lee l Beeld Nike

De sneaker viel bij zowel Nike en Jordan in de smaak. Jordan verlengde zijn samenwerking met Nike en Hatfield kreeg de verantwoordelijkheid om ook de volgende Air Jordan modellen te ontwerpen. Director Spike Lee, bekend van films als ‘Do The Right Thing’ en ‘Malcolm X’, kreeg de kans om een reclamespot te maken samen met Michael Jordan. In de reclame was de basketballer te zien in de Air Jordan 3 en kreeg het model wereldwijde erkenning.

De Air Jordan 3 viert in 2023 zijn 35-jarige bestaan. In de afgelopen jaren zijn er een hoop verschillende colorways van het model verschenen, maar de classic ‘Fire Red’, ‘White Cement’ en ‘Black Cement’ colorways blijven bij velen de favorieten.

De ultieme Air Jordan 3 FAQ

Nu je iets meer weet over de geschiedenis en het design van de Air Jordan 3, beantwoorden we de meest gestelde vragen over de Air Jordan 3 in deze FAQ. Mocht jouw vraag er niet tussen zitten, stel dan je vraag via ons Sneakerjagers Instagram account.

Wanneer werd de Air Jordan 3 voor het eerst gereleased?

De Air Jordan 3 werd in 1988 geïntroduceerd. Het Nike silhouet was de derde sneaker uit de Jordan lijn en werd ontworpen door Tinker Hatfield.

Wie is de designer van de Air Jordan 3?

De Air Jordan 3 is ontworpen door Tinker Hatfield. Hatfield kreeg de opdracht om een nieuw Jordan silhouet te ontwerpen, na het vertrek van Bruce Kilgore en Peter B. Moore, die verantwoordelijk waren voor de designs van de Air Jordan 1 en 2. Hatfield was geen onbekende bij Nike en was ook verantwoordelijk voor de designs van de Air Max 1 en Air Trainer 1.

Wat was het concept achter de Air Jordan 3?

De Air Jordan 3 moest vernieuwing brengen in de Air Jordan-lijn. Michael Jordan’s samenwerking met Nike liep ten einde en Nike moest met een uniek design komen om de basketballer bij hen te houden. Ontwerper Tinker Hatfield ging in gesprek met Michael en vroeg hem wat hij zocht in een sneaker, met als resultaat; de Air Jordan 3.

Design

Wat is de ‘Elephant’ print op de Air Jordan 3?

De Air Jordan 3 wordt gekenmerkt door de ‘Elephant’ print op de mudguard. Designer Tinker Hatfield wilde een nieuw element op de sneaker brengen wat het model een chique uitstraling zou geven, iets wat Jordan aangaf te missen in de voorgaande Air Jordan sneakers.

Wat was de eerste colorway van de Air Jordan 3?

De Air Jordan 3 werd in 1988 geïntroduceerd in de colorways ‘White Cement’, ‘Black Cement’, ‘Fire Red’ en ‘True Blue’. Michael Jordan droeg de colorways in de NBA. Alle vier de colorways kwamen met de welbekende ‘Elephant’ print.

Wat is de zeldzaamste Air Jordan 3 release?

De Air Jordan 3 uit het ‘Kobe’ pack is een van de zeldzaamste releases van het silhouet. De sneaker werd samen met een Air Jordan 8 in 2016 gereleased als ‘friends and family’ release. De colorways ‘Father of Asahd’ en ‘Grateful’ in samenwerking met DJ Khaled zijn ook erg zeldzame exemplaren.

Dit waren de meest gestelde vragen over de Air Jordan 3. Mocht je na deze FAQ geïnteresseerd zijn in het kopen van een Air Jordan 3, bekijk dan alle colorways in onze releasekalender. Vergeet ook niet het Sneakerjagers Instagram account te volgen en blijf up-to-date van de laatste nieuwsberichten.