Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme adidas Campus FAQ

27 juni 2023 20:21
De ultieme adidas Campus FAQ

Vandaag nemen we een kijkje in de adidas archieven en bekijken we een silhouet dat misschien niet bij iedereen direct op het netvlies staat: de adidas Campus. Ik weet zeker dat velen van jullie bekend zijn met de sneaker, maar enkele details zijn vaak nog onbekend. Laten we daar vandaag verandering in brengen!

Welkom bij de ultieme adidas Campus FAQ!

De geschiedenis van de adidas Campus

De adidas Campus werd in 1970 geïntroduceerd als basketbalschoen en was een populair silhouet op het speelveld. Destijds heette het silhouet nog ‘Tournament’. In de jaren 80 kreeg de sneaker zijn huidige naam; ‘Campus’.

via adidas

Na zijn start als sportschoen veroverde hij in de jaren 80 al snel de skateboard- en hiphopwereld. Kort daarna werd de sneaker ook omarmd door de streetwear scene en vierde het model grote populariteit.

De sneaker werd echter voor het eerst beroemd door hiphop. De Beastie Boys, een hiphop groep bestaande uit drie rappers uit New York, zetten de sneaker op de cover van hun album. Het model kreeg in korte tijd enorm veel aandacht, met name in de hiphop scene. Toch werd de sneaker jarenlang onderschat. Anno 2023 is de sneaker terug van weggeweest – gelukkig maar.

Het ontwerp

De Campus heeft een sportieve look en heeft comfort als prioriteit, iets wat erg belangrijk was voor de basketbalschoen. De sneaker komt met een stevige middenzool die voor demping en comfort zorgt.

De adidas Campus komt vaak met een suède bovenwerk, gemaakt van premium materialen. Op het middenpaneel verschijnen de welbekende Three Stripes en ook op de tong en hiel zien we adidas brandings terugkomen. Tegenwoordig is de sneaker in verschillende colorways te verkrijgen die elk verschillende materialen gebruiken.

Asphaltgold

De ultieme adidas Campus FAQ

Dit zijn de meest gestelde vragen over de adidas Campus.

Valt de adidas Campus 80s op maat?

De adidas Campus valt op maat (true to size) en soms wat kleiner. Daarom raden we je aan de adidas Campus in jouw gebruikelijke maat te kopen of een halve maat groter.


Is de adidas Campus een comfortabele sneaker?


Ja, de adidas Campus is zeer comfortabel dankzij de hoogwaardige materialen en het zorgvuldige vakmanschap. De adidas Campus heeft ook een gewatteerde binnenzool die voor extra comfort zorgt.


Zijn adidas Campus goede skateschoenen?


Ja, de adidas Campus is een goede skateschoen. De sneaker komt met een verstevigde toebox en is gemaakt van hoogwaardige materialen.Hoe maak je adidas Campus sneakers schoon?

Het bovenwerk van de adidas Campus is gemaakt van suède, dus je moet de sneaker met speciale verzorgingsproducten behandelen. Gebruik bijvoorbeeld een waterdichte spray om zo de sneaker schoon te houden. Was de sneaker met de hand en gebruik hiervoor een schoonmaakborstel en mild schoonmaakmiddel.


Zijn adidas Campus sneakers unisex?

Ja, er zijn modellen van de adidas Campus die in unisex sizes verkrijgbaar zijn. Gebruik onze sneakerzoekmachine om veel modellen van de adidas Campus te vinden en te zien welke unisex zijn, Ook vind je hier de retailers waar de sneaker verkrijgbaar is en hoeveel het paar kost.


Dat was het voor onze ultieme adidas Campus FAQ. In onze zoekmachine vind je alle beschikbare colorways van de adidas Campus.

Mocht je meer willen weten over de adidas Campus, lees dan het artikel hieronder:

De populairste adidas Campus 00s van dit moment >>