Skip to content
Newsfeed

De UEFA Women’s EURO trapt af in Engeland

6 juli 2022 13:43
De UEFA Women’s EURO trapt af in Engeland

De UEFA Women’s EURO, oftewel het vrouwen EK, trapt af in Engeland. De eerste wedstrijd wordt op woensdag 6 juli 2022 gespeeld tussen Engeland en Oostenrijk om 21:00 uur. Het toernooi begint met zestien teams en eindigt op zondag 31 juli in Wembley.

Uiteraard zijn de Nederlandse Leeuwinnen van de partij. Zij zitten in een poule met Zweden, Portugal en Zwitserland. Portugal heeft Rusland vervangen. De eerste wedstrijden uit deze poule zijn op zaterdag 9 juli. Om 18:00 spelen Portugal en Zwitserland in Wigan & Leigh. Drie uur later om 21:00 uur is het de beurt aan onze Leeuwinnen en Zweden. Deze wedstrijd wordt in Sheffield gespeeld.

De Nederlandse dames spelen verder nog op woensdag 13 juli tegen Portugal om 21:00 uur in Wigan & Leigh en op zondag 17 juli tegen Zwitserland om 18:00 uur in Sheffield.

Vrouwenvoetbal wordt steeds groter in Europa en de spelers worden steeds bekender. UEFA heeft een aantal vrouwen uitgelicht waar wij onze aandacht op moeten houden dit kampioenschap.

Penille Harder is een speelster van Denemarken. Zij is al twee keer uitgeroepen tot UEFA Women’s Player of the Year. Ada Hegerberg speelt voor Noorwegen en heeft al eerder afscheid genomen van internationaal voetbal. Afgelopen herfst heeft ze een operatie ondergaan en sindsdien heeft ze hard getraind. De Zweedse Caroline Seger heeft al tweehonderddertig wedstrijden gespeeld voor haar land en begint het toernooi tegen Nederland. Tot slot, Tessa Wullaert uit België. Wullaert heeft al zeventig doelpunten gemaakt voor haar land.

Bekijk het volledige overzicht van het toernooi via de website van de UEFA.