Skip to content
Staff Picks

De top 10 duurste sneakers op StockX 💸

10 oktober 2021 09:30
De top 10 duurste sneakers op StockX 💸

Hoe exclusiever de sneaker is, hoe hoger de resell prijs. We hebben allemaal wel eens een ‘L’ gepakt op paartjes die we heel graag wilde hebben. Bij StockX krijgen wij de kans om deze modellen alsnog te kopen voor een iets hogere prijs. Bij sommige silhouetten moeten we toch wat harder sparen om deze te kunnen kopen.

In deze lijst staan de tien duurste sneakers op StockX. We kijken hier naar de hoogste biedingen op paartjes die moeilijk te krijgen zijn. Scroll je liever zelf door de kicks op de website? Klik dan op de knop hieronder.


10. Nike SB Dunk Low ‘Staple NYC Pigeon’ | 304292-011

De Nike SB Dunk Low ‘Staple NYC Pigeon’ staat op nummer tien in de lijst met de duurste sneakers op StockX. De release van deze Dunk Low vond plaats in 2005. Toen men hoorde dat dit paartje uit zou komen vormden zij dikke rijen bij Reed Space, Jeff Staple’s winkel op de Lower East Side. De rijen waren zo lang dat de NYPD moest komen om de chaos te bedwingen. In totaal waren er honderdvijftig paartjes beschikbaar.

Hoogste bod: €24.638,-

Nike SB Dunk Low 'Staple NYC Pigeon'

9. Nike Dunk Low ‘Travis Scott x Playstation’

De Nike Dunk Low ‘Travis Scott x Playstation’ kwam uit om de release van de Playstation 5 te vieren. Om kans te maken op deze sneaker moest je meedoen aan een raffle. In totaal hebben maar vijf mensen de raffle gewonnen en deze schoen kunnen kopen.

Hoogste bod: €25.585,-

duurste sneakers stockx Nike Dunk Low 'Travis Scott x Playstation'

8. Nike SB Dunk Low ‘Freddy Krueger’ | 313170-202

De Nike SB Dunk Low ‘Freddy Krueger’ is geïnspireerd door het karakter uit de film ‘A Nightmare on Elm Street’. Het grijs met rode bovenwerk hint naar de gestreepte trui die Freddy altijd droeg. De zilveren Swoosh hint naar de handschoen van Krueger waarmee hij mensen vermoorde. De bloedspetters op de overlays zijn dan logisch als je het verhaal kent.

Hoogste bod: €25.935,-

Nike SB Dunk Low 'Freddy Krueger' | 313170-202

7. Nike SB Dunk Low ‘Paris’ | 308270-111

De Nike SB Dunk Low ‘Paris’ kwam uit in augustus van 2003. Dit paartje is ontworpen in samenwerking met Franse schilder Bernard Buffet. De illustraties op de overlays zijn door Buffet gemaakt. Deze colorway zou eerst op een expositie over de witte Dunk Low released worden, maar door de hoge vraag is deze bij verschillende retailers gedropt.

Hoogste bod: €27.664,-

duurste sneakers stockx Nike SB Dunk Low 'Paris'

6. Nike MAG ‘Back To The Future’ (2016) | HO15MNOTHR402625849

De Nike MAG is geïnspireerd op de bekende scène uit ‘Back To The Future’. In het tweede deel gaat Marty McFly met zijn tijdmachine, de DeLorean, naar de toekomst. In de toekomst vindt hij Nike sneakers zonder veters. Zodra je je voet in de schoen doet, past hij zich aan aan jouw voet. Ondertussen zijn er verschillende remakes van gemaakt.

Hoogste bod: €34.581,-

Nike MAG 'Back To The Future' (2016)

5. Nike SB Dunk High Pro ‘FLOM’ | 305050-112

De Nike SB Dunk High Pro ‘FLOM’ is geïnspireerd op een kunstwerk van Future genaamd ‘For Love or Money’. Futura heeft een belangrijke rol gespeeld in de graffiti beweging in New York City. In 1970 begon hij met kunst maken. Samen met Nike is er één specifiek kunstwerk uitgekozen voor deze sneaker. In totaal bestaan er vierentwintig paartjes van dit ontwerp.

Hoogste bod: €43.225,-

duurste sneakers stockx Nike SB Dunk High Pro 'FLOM'

4. Jordan 1 Retro High ‘Shinedown Attention Attention’ PE

De Jordan 1 Retro High ‘Shinedown Attention Attention’ PE is ontworpen voor een band genaamd Shinedown uit Jacksonville. In 2018 brachten zij hun album ‘Attention Attention’ uit. Op de hiel staat een uitroepteken dat ook op de cover van het desbetreffende album staat. Dit paartje is uitgebracht voor Friends & Family.

Hoogste bod: €46.189,-

Jordan 1 Retro High 'Shinedown Attention Attention' PE

3. Nike SB Dunk Low ‘Yellow Lobster’ | 313170-137566

De Nike SB Dunk Low ‘Yellow Lobster’ komt uit juli 2009. Dit paartje is alleen uitgekomen voor partners van het merk en voor de SB werknemers. De werknemers ontvingen een gele SB Dunk Low met bruine spikkels en een bruine Swoosh. Om de neus zit een rubberen band, dit hint naar het vangen van een kreeft zelf.

Hoogste bod: €55.352,-

duurste sneakers stockx Nike SB Dunk Low 'Yellow Lobster'

2. Jordan 5 Retro ‘Sunset’ | 313551-161

De Jordan 5 Retro ‘Sunset’ kwam in 2006 uit voor de vrouwelijke sneakerfans. Het lederen bovenwerk is helemaal wit met een grijze tong. De voering en de buitenzool hebben een felle oranje kleur. Op de middenzool en op de lace lock zit een andere oranje tint.

Hoogste bod: €419.150,-

Jordan 5 Retro 'Sunset'

1. Nike Air Max Zero ‘Imaginairs Lincoln Markham’ | AJ6702-002

De Nike Air Max Zero ‘Imaginairs Lincoln Markham’ staat op nummer één in de lijst met de duurste sneakers op StockX. Acht jonge atleten, de ‘Imaginairs’, hebben de kans gekregen om de Nike Air Max Zero te ontwerpen. Dit was de eerste keer de de Air Max Zero opnieuw werd ontworpen voor jonge atleten. Eén van deze atleten was Lincoln Markham.

Hoogste bod: €86.450.498,-

duurste sneakers stockx Nike Air Max Zero 'Imaginairs Lincoln Markham' | AJ6702-002

Wil jij vaker nieuws ontvangen over de laatste ontwikkelingen in de sneaker wereld? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date