Skip to content
Newsfeed

De terugkeer van de Nike Field General 82

9 maart 2024 09:14
De terugkeer van de Nike Field General 82

Door de groeiende wereldwijde populariteit van de NFL en de heersende modetrends, grijpt Nike de kans en herintroduceert de Field General 82. Alles wat je moet weten over dit sneakermodel lees je hieronder!

1982

Zoals de naam al doet vermoeden, werd de Field General sneaker voor het eerst in het jaar 1982 op de markt gebracht. Deze schoen was oorspronkelijk bedoeld voor de Field Generals, oftewel de quarterbacks in American football. Het is gedragen door enkele van de grootste quarterbacks aller tijden, waaronder Archie Manning en Dan Fouts.

Omdat de sport buiten de Verenigde Staten in de jaren 80 niet zo bijzonder populair was, raakte dit model in de vergetelheid. Maar met de groeiende populariteit van de NFL en de huidige modetrends lijkt het erop dat het model een welverdiende comeback maakt!

Nike Field General 82 on feet
Asphaltgold

Ontwerp van de Field General 82

Het silhouet van de Field General 82 keert terug met zijn oorspronkelijke vorm, waarbij de samenstelling van materialen is geactualiseerd. Verder behoudt het dezelfde leer- en ballistisch nylon constructie die het in de beginjaren zo legendarisch maakte. Ook is de buitenzool een kopie van het origineel uit de jaren 80, met hetzelfde Super Bowl-geschikte profiel dat speciaal is ontworpen voor bewegingsvrijheid in meerdere richtingen.

Nike Field General 82
Nike Field General 82
Asphaltgold

Daarnaast is Nike-branding nauwkeurig gestikt op de tong en de hielbadge. Een klassieke Swoosh over de laterale en mediale zijkanten schittert om alles op te fleuren. Tot slot wordt de Field General 82 geleverd in een bijzondere retro schoenendoos, wat ongetwijfeld de nostalgie zal prikkelen bij de doorgewinterde sneakerliefhebbers.

Verwachte Field General 82 releases

De eerste release van de Field General 82 heeft onlangs plaatsgevonden en omvatte niets minder dan de OG-versie in de ‘White/Red/Black’ colorway.

Nike Field General 82 SP 'Varsity Red'

FQ8762-100 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

Naast de originele versie heeft Nike plannen om later dit seizoen enkele indrukwekkende samenwerkingen met dit sneakermodel uit te brengen. Hoewel de details op dit moment nog enigszins vaag zijn, gaan er geruchten rond dat er een samenwerking op komst is tussen Union LA en Nike voor de Field General 82.

Dus ben je een liefhebber van dit model? Houd dan de Sneakerjagers releasekalender en nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates!