Skip to content
Brand

De solebox Mercat opening in Barcelona met Sneakerjagers als gast

26 oktober 2021 13:34
De solebox Mercat opening in Barcelona met Sneakerjagers als gast

Op zaterdag 23 oktober opende solebox hun zesde winkel genaamd ‘solebox Mercat’ in het centrum van Barcelona. Sneakerjagers was te gast bij de feestelijke opening.

solebox Mercat

solebox Mercat is geïnspireerd op de bekende markten en marktkraampjes van Barcelona. In de nieuwste winkel zie je dozen, kratten, koelkasten en nagemaakte marktkraampjes. Naast de kratten en kraampjes staat er ook een tuktuk in de winkel waar sneakers op worden getoond.

Met al deze elementen wil solebox het gevoel van de authentieke Spaanse buitenmarkt ook binnen creëeren. Om het gevoel te versterken vind je olijven, tomaten, wijn en olijfolie van boeren uit de buurt.

solebox Mercat

Opening

De avond voordat solebox officieel de deuren van hun winkel in Barcelona opende organiseerde zij een evenement in samenwerking met adidas. Deze avond begon met een exclusief Friends & Family diner op het terras boven de winkel. Na het diner werd de lokale community uitgenodigd om de opening verder te vieren op een exclusieve locatie. ASAP Lou en Pedro zorgden voor een mix van internationale muziek.

solebox Mercat
solebox Mercat

solebox x adidas EQT Proto

Om de opening te vieren en het dertigjarig bestaan van adidas‘ Equipment was de release van de solebox x adidas EQT Proto ook op zaterdag 23 oktober. Dit paartje werd uiteraard ook in de marktstijl tentoongesteld.

De sneaker is geïnspireerd op de vintage racepakken die de coureurs droegen in de jaren negentig. Het silhouet van adidas is een nooit eerder uitgekomen prototype. Het model zou de ‘Racer’ heten en dit is gelijk de reden waarom solebox koos voor de equipment van de racers.

Het bovenwerk van dit paartje is bedekt in verschillende materialen en lichte kleuren. De neus en de zijkant bestaan uit een doorzichtig mesh materiaal. In totaal zijn er maar driehonderd uitvoeringen gemaakt van dit nieuwe, en tegelijkertijd oude, silhouet.

solebox x adidas EQT Proto
adidas EQT Proto

solebox x Carhartt

Niet alleen adidas vierde de opening van solebox, maar ook Carhartt was van de partij. Samen met solebox hebben zij een kleine capsule collectie ontworpen. Deze kledinglijn is alleen verkrijgbaar in de winkel in Barcelona.

In de capsule collectie zitten verschillende t-shirts in het zwart en in het wit. Op de voorkant staat ‘solebox Mercat’ met het adres eronder. Op de rug staat ‘solebox Mercat’ groter met de geboortedatum van de winkel eronder. Helemaal onderaan staat ‘Barcelona’ in het groot.

Het bekende bruine Carhartt Worker Jacket is ook omgetoverd voor de opening van solebox. De details op het jasje zijn hetzelfde als op de t-shirts.

Carhartt capsule
All images by solebox

De solebox winkel in Barcelona is geopend voor iedereen. Naast de hipste sneakers kan je er terecht voor streetwear items van onder andere A Bathing Ape en Billionaire Boys Club. Ook biedt solebox accessoires aan zoals boeken, tassen, schoonmaakitems voor jouw sneakers en nog veel meer.


Wil jij altijd en overal op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes uit de sneakerwereld? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je onze sneaker stories lezen en kan je de releasekalender goed in de gaten houden. Zo mis je nooit meer een nieuwe release of restock.