Skip to content
Upcoming

Dé sneaker releases om naar uit te kijken in 2021

9 januari 2021 09:20
Dé sneaker releases om naar uit te kijken in 2021

We doen het nog één keertje, terugblikken op 2020. Waarom? Omdat er in 2020 zoveel is gebeurd rond om sneakers. Om dit te overtreffen in 2021 moet er flink wat gebeuren. De eerste tekenen zien er echter goed uit, want de sneaker releases van 2021 zijn niet de minste!

In 2021 gaan we één model heel vaak langs zien komen, namelijk de Nike Dunk. De afgelopen jaren hebben we steeds meer exclusieve releases gezien van dit model. In 2021 gaan we meer releases zien bij meerdere retailers. Een goede ontwikkeling want naar sneakers uitkijken en misgrijpen laten we het liefst in 2020. Ook zullen we Jordan dit jaar weer veelvuldig zien met goede retro’s en nieuwe colorways. De Jordan 1 blijft favoriet, maar de Jordan 4 zal ook met top releases langs komen.

Sinds jaar en dag drukt Kanye West zijn stempel op de sneakerwereld. Of dit nou gaat over samenwerkingen met Nike of adidas, hij weet altijd iets los te maken bij mensen. Dit jaar beloven er weer wat nieuwe modellen te droppen en nieuwe colorways van de 350V2.

Buiten deze te verwachte releases gaan we natuurlijk ook andere merken goed in de gaten houden. Zo hebben Karhu, New Balance en ASICS ons aangenaam verrast met goede ‘General Releases’ en collabs.

Iedere maandag houden we jullie op de hoogte van de beste release via de Hottest Sneaker Releases. Dit doen we ook maandelijks met de Hyped Releases van de maand. Begin juli gaan we ook nog eens terugkijken op de eerste 6 maanden en vooruit kijken naar de laatste maanden. Voor het zover is vind je hier onder dé sneaker releases van 2021 om naar uit te kijken.

Sneakersnstuff X New Balance

New Balance X SNS - Sneaker releases 2021
Afbeelding: Sneakersnstuff

De eerste grote collab van 2021 staat op de namen van New Balance en Sneakersnstuff. De raffles voor de sneaker ging open op 7 januari en zal droppen op 14 januari! Later zal er ook nog een kleding collectie droppen. Lees hier meer.


adidas Yeezy Boost 700

Yeezy Boost 700
Afbeelding: Hanzuying

De eerste Yeezy release van het jaar is een kleurrijke 700. Felle oranje en gele kleuren hebben de boventoon op de chunky sneaker. Opvallend is dat de retail prijs mogelijk een stuk lager ligt dan voorheen, namelijk nog ‘maar’ €240,-.


Air Jordan 1 High ‘University Blue’

Air Jordan 1 - Sneaker releases 2021
Afbeelding: Sneakertigger

De eerste Air Jordan 1 release waar we naar uitkijken is deze ‘University Blue’ colorway. Deze colorblocking is net zo klassiek als de stukken van Mozart. Voeg hierbij de blauwe kleur, die we ook kennen van de University of North Carolina, toe en je hebt een top sneaker. Deze sneaker zal in de eerste week van februari uitkomen. Lees hier meer.


Air Jordan 6 Retro ‘Carmine’

Jordan 6 Carmine
Afbeelding: Nike

Geen collab, geen nieuwe colorway maar een heerlijke retro release. Dat deze colorway in 2021 opnieuw uitkomt is niet raar aangezien het model 30 jaar bestaat. We verwachten dus nog meer goede Air Jordan 6 releases. Leer hier meer.


adidas Yeezy Boost 350V2 ‘Ash Stone’

Afbeelding: Repgod888

Een sneaker releases 2021 lijst zonder Yeezy Boost 350 kan natuurlijk niet. Dit keer weer een 350V2 met aardse tonen. De afgelopen jaren hebben we dit vaker gezien. Dit is ook niet raar want dergelijke kleuren passen goed op dit model. Deze colorway zal rond 28 februari uitkomen.


Nike Air Structure

Afbeelding: Restocks

Een Air Max retro waar veel mensen al langere tijd naar uitkijken. De geruchten over een terugkeer van dit model gaat al een langere tijd maar sinds kort is het zeker. Een colorway die dan niet mag ontbreken is deze OG colorway. De sneaker heeft nog geen officiele datum maar mogelijk komt die al in februari.


Jordan 4 University Blue

Afbeelding: Repgod888

Weer een Jordan release met de kleur University Blue. Deze AJ4 heeft wel wat weg van de Travis Scott Jordan 4 en is een van de vele Jordan 4s op de planning. De subtiele kleur blauw op het sportieve modellen zorgt voor een bijzonder look.


Nike Air Max 90 NRG ‘Bacon’

Afbeelding: shoezen.one

Een Air Max die we eigenlijk al in 2020 hadden verwacht maar toch uitbleef. Dan hebben we het over de retro release van de Nike Air Max 90 NRG ‘Bacon’. Deze sneaker is al jaren geliefd en stamt al uit 2004, tijd voor een retro dus! De verwachting is dat de sneaker uitkomt op Air Max Day, 26 maart.


Air Jordan 5 ‘Stealth’

Afbeelding: Nike

Deze Air Jordan 5 is een aangepaste versie van de ‘Stealth’ release uit 2006. De basis is nagenoeg gelijk gebleven, de ‘vlammen’ op de midsole zijn dit keer zwart gekleurd. Een release staat gepland voor 27 maart. Lees hier meer.


Air Jordan 1 High ‘Hyper Royal’

Afbeelding: Hanzuying

Weer een Air Jordan in de lijst. Het is dan ook altijd fijn dat Jordan per seizoen een flink aantal sneaker bekent maakt. Deze ‘Hyper Royal’ uitvoering lijkt veel op de ‘Turbo Green’ colorway uit 2019. Lees hier meer.


CLOT X Nike Air Max 1

Afbeelding: Stadium Goods

Over deze release wordt al een hele tijd gepraat, een heruitgave van de CLOT X Nike Air Max 1. Buiten deze uitvoering gaan ook de geruchten van nieuwe colorways. Dit is en blijft toch wel een van de meeste bijzondere Air Max 1 releases ooit.


Afbeelding: Yankeekicks

Shops gaan steeds vaker verder met hun collabs. Eén van de details die we steeds vaker zien in het ’tear away’ effect. Zo kan je een eigen twist geven aan je sneaker. Als je deze sneaker gebruik waar voor ze gemaakt zijn, skateboarden, krijg je een bijzondere look. De Carpet Company X Nike SB Dunk zal in het voorjaar van 2020 uitkomen.


Nike SB Dunk Low Pro ‘Pink Pig’

Afbeelding: Yankeekics

Zoals we al hadden gezegd 2021 is het jaar van de Dunk, zowel van de SB als de Sportswear. Na veel gekke colorways en collabs is het nu de beurt aan een rustigere uitvoering. Een simpele suède roze upper op een witte midsole en een zwarte outsole, simpel maar goed uitgevoerd. Lees hier meer.


Fragment X Sacai X Nike LDWaffle

sneaker releases 2021
Afbeelding: zsneakerheadz

Fragment releases nemen vaak een bepaalde lading met zich mee door releases uit het verleden. Als dan ook nog het gerucht rond gaat dat er een driedubbele samenwerking aan komt gaan alle bellen rinkelen. Fragment zal namelijk een LDWaffle uitbrengen met Nike en Sacai. Of deze release daadwerkelijk gaat komen is nog afwachten, als die echt komt mag die niet ontbreken in de lijst met de sneaker releases van 2021.


Sacai X Nike VaporWaffle

sneaker releases 2021
Afbeelding: Shawnleekix

Andere Sacai X Nike releases die we in ieder geval verwachten zijn de nieuwe VaporWaffles. De eerste colorways zijn goed ontvangen en de nieuwe uitvoering is nog iets draagbaarder. Lang hoeven we niet op deze sneaker te wachten, hij staat namelijk gepland voor het voorjaar.


Supreme X Nike SB Dunk Low

Afbeelding: Retroshop

Supreme en Nike SB brachten in augustus van 2003 een set uit van 3 Dunk Highs. Kenmerkend was het ‘krokodillenleer’ en de sterren op de zijkant. In 2021 komt er een soort gelijke serie uit van 4 Dunk Lows. Deze drop heeft ook weer het kenmerkende materiaal en de sterren.


Ambush X Nike Dunk High

sneaker releases 2021
Mock-up

De eerste release van de Ambush X Nike Dunk was ongekend populair. De tweede release zit er ook nog aan te komen. Nu is er ook nog een andere uitvoering aangekondigd, één met een ‘Royal Blue’ colorway. De eerste berichten gaan over een release in de zomer van dit jaar.


Off-White X Air Jordan 4

sneaker releases 2021

Na dat Virgil Abloh, designer en oprichten van Off-White, samples van de The Ten collectie heeft gedeeld gaan de geruchten al. De Air Jordan 4 zou ook nog droppen in de ‘Bred’ colorway met de bekende Off-White details. In 2020 kwam de ‘Sail’ uitvoering al uit dus een release in 2021 zal niet gek zijn!


Supreme X Nike Air Force 1

sneaker releases 2021
Mock-up

In 2020 kondigde Supreme twee ‘Never Out of Stock’ Air Force releases aan. Helaas bleken ze toch vaker ‘out of stock’ te zijn dan aangekondigd. In 2020 komt er wel weer een soort gelijke release aan, dit keer met de populaire ‘Wheat’ colorway. Of deze ook weer als ‘Never Out of Stock’ zal komen is nog niet bekend.


Air Jordan 4 Retro Military Blue

sneaker releases 2021
Afbeelding: Solecollector (2012 uitvoering)

We sluiten de lijst af met weer een Jordan release. Dit keer gaat het over de terugkeer van de AJ4 ‘Military Blue’, met Nike Air op de achterkant. De laatste keer dat we deze Jordan in de winkels hebben zien liggen was alweer in 2012.

Dit was onze voorlopige lijst met dé sneaker releases van 2021. Natuurlijk komen er nog veel meer sneakers uit. Blijf op te hoogte via onze socials en blogpagina!