Skip to content
Upcoming

de smakelijke Nike SB Dunk Low ‘Pink Pig’

9 februari 2021 15:37
de smakelijke Nike SB Dunk Low ‘Pink Pig’

Het is alweer een paar weken geleden dat we een Nike SB Dunk Low release hebben gezien. De laatste twee colorways die uitkwamen waren de ‘Street Hawker’ en ‘Court Purple’ colorway. Nu staat de volgende sneaker op ons te wachten. We hebben het natuurlijk over de Nike SB Dunk Low ‘Pink Pig’.

Waar is de Nike SB Dunk Low ‘Pink Pig’ op geinspireerd?

Image by mikegnzalez

Als we kijken naar de naam denk je misschien dat de SB Dunk is geïnspireerd op een varken, maar dit is onjuist. De Nike SB Dunk Low ‘Pink Pig’ is namelijk geïnspireerd op de Pink Pig Porsche 917/20. Deze raceauto werd voor het eerst gezien tijdens de 39e Grand Prix of Endurance in 1971. De auto was volledig roze en labelde elk onderdeel van de auto zoals een slager zijn vlees zou verdelen. De exacte kleuren die werden gebruikt op de auto zijn wederom terug te vinden op de Nike SB Dunk Low.

Nike SB Dunk Low ‘Pink Pig’ | CV1655-600

De sneaker zelf is vrij simpel gehouden. Het bovenwerk is volledig gemaakt van suède, behalve de tong, deze is gemaakt van nylon. Dit suède en nylon hebben een roze kleur gekregen. Een flatteus rode kleur wordt gebruikt voor de Nike branding op de tong en hiel. Bij de sneaker krijg je nog een extra paar veters in dezelfde kleur. Het bovenwerk rust op een witte midsole die wordt gecombineerd met een zwart rubberen outsole.

Er zijn al enkele raffles open bij onder andere END Clothing en Sneakersnstuff. Daarnaast komt de sneaker uit op zaterdag 13 februari via de Nike SNKRS App voor €100. Download de Sneakerjagers app om altijd op de hoogte te zijn van de laatste sneaker releases, nieuws en shock drops. Check hieronder de afbeeldingen van de sneaker.


Nike SB Dunk Low 'Pink Pig'

CV1655-600 · Prijs vanaf €170,-

Naar alle aanbieders
SB Dunk Low Pink Pig
SB Dunk Low Pink Pig
SB Dunk Low Pink Pig
SB Dunk Low Pink Pig
Images by Nike