Skip to content
Brand

De samenwerking tussen Pharrell Williams en adidas

2 oktober 2021 21:00
De samenwerking tussen Pharrell Williams en adidas

Artiest Pharrell Williams werkt al langere tijd samen met adidas. De samenwerking begon in 2014 en sindsdien hebben de twee veel verschillende sneakers uitgebracht. Denk hierbij aan de adidas NMD, Tennis HU en het Superstar ‘Supercolor’ pack.

Pharrell Williams

Rapper en zanger Pharrell Williams is geboren in 1973 in Amerika. In de 00’s brak Williams door in de muziekwereld en zat hij in de hiphopgroep N.E.R.D.. De groep bestond uit Chad Hugo, Chay Haley en Pharrell Williams en in 2002 brachten ze het eerste album ‘In Search Of…’ uit. De groepsnaam stond voor ‘No one Ever Really Dies’ en bracht in 2017 voor het laatst een album uit.

Hit uit 2004 van N.E.R.D.

In 2006 kwam Pharrell met zijn solo debuutalbum ‘In My Mind’. Op dit album werden artiesten als Kanye West, Pusha T en Snoop Dogg gefeatured en landde op de derde plaats in de Billboard 200. Sindsdien is de artiest niet meer weg te denken uit de muziekindustrie en heeft hij samengewerkt aan hits als ‘Get Lucky’, ‘Blurred Lines’ en natuurlijk zijn eigen nummer ‘Happy’.

adidas x Pharrell Williams

Naast zijn muziek carrière heeft de artiest ook een eigen kledinglijn ‘Billionairs Boys Club’. Ook heeft hij samengewerkt met merken als BAPE en Louis Vuitton. De stijl van Williams heeft een grote invloed gehad op de streetwear van vandaag en dit is ook terug te zien in de sneakers van adidas. Zo brengt de rapper veel felle en vrolijke kleuren terug in zijn modellen.

In 2014 kondigde adidas de samenwerking met Williams aan. De twee brachten ditzelfde jaar het ‘Solid Pack’ uit. In deze collectie kreeg het ‘Stan Smith’ model verschillende colorways. De sneakers behielden hun klassieke silhouet, werden gedipt in verschillende felle kleuren.

Een jaar later brachten adidas en Williams het ‘Superstar Supercolor’ pack uit. Hierbij kreeg de Superstar er 50 verschillende colorways bij. Opvallend aan dit pack is dat alle sneakers van top tot teen dezelfde kleur gekregen hebben. Ook in deze samenwerking komen de felle kleuren terug.

adidas Superstar Pharrell Williams
De ‘Superstar Supercolor’ pack l Foto van adidas

adidas NMD

Op 23 juli 2016 brachten de twee namen de adidas NMD ‘Human Race’ collectie uit. Deze collectie bestond uit verschillende colorways van de NMD en waren de woorden ‘Human Race’ op het bovenwerk van de sneaker gedrukt. Hiermee wou de artiest de modellen een positieve boodschap meegeven. Ook deze collectie had de kenmerkende vrolijke kleuren waar Pharrell Williams bekend om staat.

Pharrell Williams X adiads NMD HU Trial ‘Pink’ uit 2019

Na de ‘Human Race’ collectie heeft de artiest meerdere colorways van de NMD uitgebracht. In 2017 kwam Pharrell met de eerste adidas ‘Tennis Hu’ sneaker. Hierbij gaf hij het klassieke ‘Stan Smith’ model een sportieve make-over en kwam het silhouet in twee colorways. De ‘Tennis Hu’ is sinds 2017 een erg geliefde sneaker en de succesvolle samenwerking tussen adidas en Pharrell gaat in de toekomst nog wel even verder.

adidas Pharrell Williams Holi
Verschillende colorways van de adidas x Pharrell Williams Tennis Hu ‘Holi’ collectie uit 2018

De ‘Tennis Hu’ sneakers van Pharrell zijn verkrijgbaar bij adidas. In 2021 komt er ook nog een NMD uit dat het jubileum van het debuutalbum van N.E.R.D. viert. Ook staat ons in 2021 nog een NMD Hu te wachten in samenwerking met Billionaires Boys Club, het streetwear merk van Pharrell.

NERD x adidas NMD Hu 'Chalk White'

GW0246 · Prijs vanaf €125,-

Naar alle aanbieders

BBC X adidas PW NMD Hu

GW3955 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders

Houd onze releasekalender in de gaten om de release van deze twee paartjes niet te missen. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom je favoriete sneakers.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date