Skip to content
Upcoming

De release van de Nike Air Max 90 (III) ‘Infrared’ nadert

14 oktober 2020 15:29
De release van de Nike Air Max 90 (III) ‘Infrared’ nadert

Dit jaar bestaat de Air Max 90 dertig jaar en bij iedere verjaardag hoort natuurlijk een traktatie. Velen zitten met smacht te wachten op die ene colorway waar het allemaal mee begon: de Air Max 90 ‘Infrared’. Het duurde lang voor er uitsluitsel kwam maar ondertussen is het zeker: de Air Max 90 (III) komt terug met de originele shape, details en in de Infrared colorway!

Nike Air Max 90 ‘Infrared’

Het Air Max avontuur begon al ver voor 1990, eigenlijk gaat het al terug naar 1978. Toen kwam namelijk de eerste schoen uit met Nike’s later geprijsde Air Technologie. De technologie was ver weggestopt in de zool. Ruim 8 jaar later kwam de eerste promo sample van de Air Max 1 die in 1987 echt zou uitkomen. Het was uniek en ongekend, de Air technologie was zichtbaar. Van origine wordt de Air Max 90 ook wel Air Max III (3) genoemd, dit; omdat het in 1990 de derde versie van de Air Max was die uitkwam.

Er kwamen direct 5 mesh colorways uit van dit nieuwe model. In de loop van de jaren zijn alle OG colorways al een opnieuw uitgekomen als een retro release. De releases in 2020 zijn het echter net een stukje ‘specialer’, hoezo? Omdat de sneakers uitkomen met dezelfde details als in 1990. Van deze colorways zijn de Laser Blue en Eggplant al uitgekomen en later dit jaar komt dus de Infrared colorway nog. Dit betekent dat de Air Max 90 ‘Spruce’ en de ‘Hot Coral’ colorways er nog aan moeten komen om dit rijtje compleet te maken!

Air Max 90 Colorways: 5. Eggplant 4. Spruce Lime 3. Hot Coral 2. Laser Blue 1.Infrared
Afbeelding: Boon Magazine

We kunnen nog uren door gaan over de Air Max 90 en de prachtige geschiedenis van de sneaker, maar dit komt later! Houd hiervoor onze socials en YouTube in de gaten.

Nike Air Max 90 (III) ‘Infrared’ Release

De Air Max 90 (III) ‘Infrared’ krijgt weer karakterestiek samenstelling met de kleuren grijs, zwart, wit en de felle ‘Infrared’ kleur. Het grootste verschil met andere retro releases zijn de originele details zoals de sizelabel aan de binnenkant van de tong. Ook vind je op de zijkant van de sneaker een extra stiksel, gelijk aan die van de 1990 sneaker.

Wanneer de sneaker komt is nog niet officieel bevestigd. Maar zet 28 november maar alvast in je agenda, want dat is de verwachte release datum! De Amerikaanse release is echter al op 9 november. Houd de releasekalender in de gaten voor updates rondom deze release!

Nike Air Max 90 (III) 'Infrared'

CT1685-100 · Prijs vanaf €69,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max III Infrared