Skip to content
Newsfeed

De recent uitgekomen KARHU x norbit ‘Have A Nice Hike’ collectie

15 februari 2024 20:03
De recent uitgekomen KARHU x norbit ‘Have A Nice Hike’ collectie

Het Finse sportmerk KARHU heeft hun handen ineen geslagen met het Japanse merk norbit om een speciale outdoor collectie uit te brengen. Op 7 februari 2024 is deze collectie genaamd ‘Have A Nice Hike’ al uitgekomen. De collectie bestaat uit een broek, een jas en een paar sneakers. Elk item is verkrijgbaar in twee kleurstellingen.

KARHU x norbit

Norbit is de creatie van de Japanse ontwerper Hiroshi Nozawa. Nozawa experimenteert in het combineren van militaire en outdoor sferen met Japanse silhouetten. Deze hybride kledingstukken passen bij hoe we vandaag de dag leven. De kledingstukken zijn onderscheidend, zeer functioneel en comfortabel. Stuk voor stuk zijn ze overal en altijd geschikt.

KARHU, in het Fins vertaalt beer, is ruim 100 jaar geleden opgericht en bekend geworden door hun hardloopschoenen. In 1952 waren ze dominant op de olympische spelen in Helsinki, waarna KARHU hun drie strepen trademark verkocht aan Adidas, die er momenteel nog gebruik van maakt. Een aantal jaren later registreert KARHU het welbekende M-symbool. De M verwijst naar het Finse woord “mestari”, wat staat voor “kampioen”.

De “Have A Nice Hike“, geïnspireerd op hiking, collectie brengt de outdoor sferen van norbit en KARHU’s waarde aan natuur samen. Innoverende materialen en de aardetinten grijs, beige en donkergroen zijn verwerkt in de Fusion XC, waterafstotende jas en broek in de twee verschillende kleurstellingen. Norbit heeft een kleurenpalet voor de Fusion XC gekozen die iets lichter is dan de jas en broek, om te zorgen voor een perfecte combinatie en balans.

Het welbekende silhouet van KARHU, Fusion XC, heeft een nieuw jasje gekregen. Ook deze keer is de kenmerkende ‘M’ op het middenpaneel van de sneaker terug te vinden. Daarentegen is de sneaker verschenen in twee nieuwe kleurstellingen, ‘Sage Green’ en ‘Brushed Nickel’. Wat deze sneakers echt uniek maakt, is het gebruik van Hydroguard. De sneakers zijn hierdoor waterdicht en het houdt je voeten droog en warm, zélfs in de meest extreme weersomstandigheden. Dit in combinatie met de stevige touwveters en gripvaste zool maken de Fusion XC perfect voor de outdoor avonturen.

Collectie

De door norbit ontworpen kledingstukken zijn ook voorzien van een waterafstotend middel. De wijde, toelopende broeken en hoodie-jassen bestaan uit een softshell-basis en gekreukeld waterproof nylon voor versteviging. De heup- en kniepatches die de broeken sieren zijn een bekend kenmerk van Norbit. Dit zorgt voor een vleugje stijl, maar ook voor duurzaamheid.

Het maakt niet uit of je wel van hiken houdt of niet, deze collectie is voor iedereen en elke locatie geschikt. Scoor de KARHU x norbit ‘Have a Nice Hike’ collectie nu via onze sneaker zoekmachine.