Skip to content
Staff Picks

De populairste Patta x Nike collabs op StockX

27 juli 2021 12:00
De populairste Patta x Nike collabs op StockX

Patta en Nike hebben door de jaren heen meerdere sneaker samenwerkingen gehad. Veel van deze collabs waren erg exclusief en zeer gewild. De kans is groot dat je tijdens de officiële releasedata geen paar hebt kunnen bemachtigen van deze unieke collabs. Gelukkig is er de reseller StockX, via de site kun je toch nog een paar van jouw favoriete sneakers bemachtigen. Hieronder laten we vijf populaire Patta x Nike collabs zien, die wellicht op jouw wishlist staan.

Patta x Nike collabs

1. Nike Air Max 90 Patta ‘Homegrown Grass’

Patta x Nike collabs

De Patta x Nike Air Max 90 ‘Homegrown grass’ was de eerste gezamenlijke samenwerking tussen de twee merken. In 2006 releasde het paar, na het tweejarig bestaan van de Patta store in Amsterdam. De unieke stijl van het Nederlandse merk werd erg populair in de streetwear scene, deze AM90 is het perfecte voorbeeld van die eigenzinnige stijl.

De sneaker heeft een felgroene basis, bestaande uit verschillende materialen. Zo zijn suède, leer en nubuck gebruikt op het design. De felgroene kleur verwijst naar wiet, waar Amsterdam natuurlijk bekend om staat bij toeristen. Verder zijn er ook oranje details toegevoegd die passen bij de nationale Nederlandse kleur.

2. Nike Air Max 1 Parra Patta ‘Cherrywood’

nike air max 1 cherrywood

In 2010 werkte niet alleen Patta en Nike samen, maar ook de Nederlandse kunstenaar Parra deed mee. Het resultaat was de Parra x Patta x Nike Air Max 1 ‘Cherrywood’. Deze sneaker is zeer populair en wordt vaak gezien als een echte holy grail onder sneakerverzamelaars.

De Air Max 1 heeft een unieke bordeauxrode basis, gemaakt van zachte materialen zoals suède. Daarnaast zijn er contrasterende kleuren toegevoegd als detail, zoals rood, geel en lichtblauw. Deze zijn goed te zien in de geblokte buitenzool. Voor deze collab zijn er minder dan 300 paartjes geproduceerd. Het is daarom niet gek dat de prijzen erg hoog zijn voor dit paar.

3. Nike Air Max 95/90 Patta Publicity. Publicity. Wohooooow! (Obsidian)

Patta x Nike collabs

Patta ontwierp in 2018 een hybride silhouet van twee populaire Nike modellen. De Air Max 95 en de Air Max 90 werden gecombineerd, waardoor er een unieke sneaker ontstond. Het logo van Patta is terug te vinden op de zijkant van de schoen en ook op de tong. Naast deze donkerblauwe colorway, dropte ook een zwarte colorway die eveneens neonkleurige details bevatte.

4. Nike Air Max 1 Patta 5th Anniversay ‘Chlorofyl’

patta x nike

Om de vijfde verjaardag van de Patta store in Amsterdam te vieren kreeg het merk opnieuw de kans om met Nike samen te werken. Patta kreeg de kans om vijf verschillende variaties te maken op de Air Max 1. De eerste variatie op dit iconische model is de groene Patta x Nike Air Max 1 5th Anniversary ‘Chlorofyl’.

5. Nike Air Force 1 Low Patta Bespoke (Asia exclusive)

air force 1 bespoke patta
Images by StockX

In 2017 opende Patta verschillende pop-up locaties, verdeeld over heel de wereld. In deze pop-up’s werden exclusieve producten uitgebracht, waaronder deze luxe Air Force 1‘s. Het model werd alleen in Azië verkocht en er waren slechts 80 paartjes te koop. Omdat de sneaker zo uniek is, is de vraagprijs enorm hoog. Het design is erg uniek, want er is gebruik gemaakt van premium materialen. Zo is er op de upper handgeweven canvas aangebracht en kwam de sneaker in een speciale collecteros edition doos met een fluwelen zak om het paar.

Dit was onze selectie van de vijf populairste Patta x Nike collabs op StockX. Check de buttons hierboven om het aanbod van deze sneakers op StockX te bekijken. Vergeet verder niet om onze Releasekalender in de gaten te houden.

Volg tenslotte ook onze social media accounts op Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns), Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers). Zo blijf je altijd gemakkelijk op de hoogte van het laatste sneakernieuws.