Skip to content
Sustainability

De Podcast Sneakerjagers Pure onderzoekt duurzaamheid in de sneakerwereld

22 september 2020 13:01
De Podcast Sneakerjagers Pure onderzoekt duurzaamheid in de sneakerwereld

Populairder dan ooit tevoren: Sneakers. Daar weten ze bij Sneakerjagers alles van. Het platform voorziet hun volgers dagelijks van het laatste nieuws en de laatste releases. De keerzijde van het ongekend populaire schoeisel is dat ze vaak geproduceerd zijn van moeilijk afbreekbare materialen. Maar ook is het productieproces energie intensief. En er valt op het gebied van sustainability en fair-trade nog veel te winnen.

Erik Kuijsten, initiatiefnemer van deze podcast vertelt: “Wij zijn enorm dol op de sneakercultuur. En we willen met deze podcast de mensen in diezelfde cultuur bewust maken van de kansen die er liggen. Kansen om de sneaker industrie te verduurzamen. Alleen de vraag is: hoe? We hebben tientallen vragen als: waarom verdwijnen er jaarlijks 300 miljoen sneakers op de afvalberg? Waarom is het aanbod in duurzame sneakers nog zo klein, onaantrekkelijk en duur? Wat moet er gebeuren om een omslag te creëren en vooral waar moeten we beginnen?”

“Daarom deze podcast! Wij dachten bij Sneakerjagers: als wij het niet weten, waarom vragen we het dan niet aan de experts, de pioniers en de ondernemers in duurzaamheid? En we doen dat door middel van een podcast. Zo kunnen onze volgers mee kijken en luisteren om zo samen met ons voorop te gaan in verduurzaming van de sneakerindustrie”

De eerste aflevering van Sneakerjagers Pure, met als host Liesbeth Eikenaar, is te zien en te beluisteren vanaf dinsdag 22 september om 20.00 uur op het YouTube kanaal van Sneakerjagers.

Liesbeth Eikenaar Sneakerjagers Pure