Skip to content
Upcoming

De oranje ‘Be True to Your School’ colorway verschijnt op de Nike Dunk Low

13 februari 2020 13:22
De oranje ‘Be True to Your School’ colorway verschijnt op de Nike Dunk Low

We gaan niet nog een keer vertellen dat de Nike Dunk bezig is met een opmars, want ondertussen zien we maandelijks top Dunk releases. Eigenlijk zijn er de afgelopen twee jaar al veel verschillende top releases geweest. Maar natuurlijk zorgt Travis Scott er wel voor dat de sneaker opeens bij een grote publiek intrek is. Maar ook klassieke colorways zijn meer dan welkom, zo komt nu de Nike dunk low in de oranje ‘Be True to Your School’ style!

De Dunk is geïntroduceerd als basketbal sneaker in 1985. De sneaker werd gebruikt voor verschillende universiteiten en deze kregen dan ook hun eigen colorways. De herkenbare zool was gelijk aan de zool van de Air Jordan 1, die iets voor de Dunk was uitgekomen. In de volgende jaren werd de sneaker ook veel gebruikt door skateboarders. Dit resulteerde erin dat dat Nike de sneaker later ook ging aanpassen naar een speciale skateboard variant. Later werd het zelfs een heel aparte lijn/merk, ook wel bekend als Nike SB. Er dus dus wezenlijk verschillen tussen een Nike Dunk en een Nike SB Dunk.

Nike Be True to Your School 2020

Via Don C is er nu een foto naar buiten gebracht met een Nike Dunk in originele colorway, een van de Be True to Your School colorways. Hij komt namelijk in het wit met oranje, de kleur die de Syracuse universiteit representeerde. De basis van de schoen is wit gekleurd en de overlays komen in een oranje kleur, simpel maar dodelijk effectief. De Nike Dunk in deze oranje kleur zal dan ook een hele frisse zomer sneaker zijn!

Er is nog geen Europese release datum bekend, maar op 15 februari droppen ze al in Australië! Gezien de huidige ‘hype’ rondom de Dunk zal dit zeker niet de laatste Dunk van het jaar zijn! Houdt de release kalender in de gaten voor alle Dunks die nog gaan komen!


Nike Dunk Low SP 'Kentucky'

CU1726-100 · Prijs vanaf €144,-

Naar alle aanbieders