Skip to content
Editorial

De opvallendste looks tijdens het Met Gala 2023

3 mei 2023 17:55
De opvallendste looks tijdens het Met Gala 2023

Afgelopen maandag, 1 mei 2023, vond het Met Gala plaats. Het benefiet event, georganiseerd door Vogue en het Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute, is jaarlijks een grote happening. Tijdens het event wordt er geld opgebracht voor het goede doel en worden de grootste sterren uitgenodigd. Het thema van dit jaar was ‘Karl Lagerfeld: A Line of Beauty’ en bracht ode aan de ontwerper. De uniekste en opmerkelijkste looks van het Met Gala 2023 vind je hier.

Cardi B in Chenpeng Studio

Cardi B Met Gala
Jamie McCarthy / Getty Images

Iemand die nooit de plank misslaat tijdens het Met Gala, is artiest Cardi B. Gekleed in het zwart-wit, de kenmerkende kleuren van Karl Lagerfeld, een opvallende bloemenmotief op de rok en parels in de oren, de outfit van Cardi B schreeuwt Lagerfeld, maar heeft daarnaast ook een moderne twist. De overhemd-neckline gecombineerd met de stropdas maakt de outfit compleet.

Anne Hathaway in Versace

Anne Hathaway
Jamie McCarthy / Getty Images

Actrice Anne Hathaway kwam gekleed in een custom Versace jurk die ode bracht aan het werk van Lagerfeld bij Chanel. De jurk, gemaakt van tweed, heeft gouden details, zilveren parels en cut-outs op precies de goede plekken. Een moderne aanpak van het thema dat dicht bij de stijl van de actrice blijft – zo doe je het bij het Met Gala.

Doja Cat als kat Choupette

Doja Cat Met Gala 2023
Dimitrios Kambouris / Getty Images

Toen het thema voor het benefietgala werd aangekondigd, vroeg men zich al snel af wie verkleed zou komen als Karl’s geliefde kat Choupette. Het feit dat niemand minder dan Doja Cat deze rol op zich zou nemen, verbaasde niemand. De zangeres kwam in een jurk van Oscar de la Renta. De jurk kwam met een capuchon met kattenoren en had een lange, fury sleep, maar het was vooral de visagie die het hem deed.

Serena Williams kondigt zwangerschap aan

Serena Williams Met Gala 2023
Getty Images

Tennisster Serena Williams kwam gekleed in een jurk van Gucci, maar dat vergat men al snel bij het zien van haar babybuik. Williams kondigde samen met haar man Alexis Ohanian haar tweede zwangerschap aan op haar Instagram (@serenawilliams) met de tekst ‘Was so excited when Anna Wintour invited the 3 of us to the Met Gala’. Naast de onthulling van Rihanna’s babybump tijdens de Superbowl eerder dit jaar, is het Met Gala misschien wel het beste moment om je zwangerschap aan te kondigen.

Dua Lipa in vintage Chanel

Dua Lipa Met Gala 2023
Getty Images

Dua Lipa kwam niet in zomaar een jurk, maar droeg de bruidsjurk die door Claudia Schiffer gedragen werd in de Chanel-show in 1992. De zwart-witte tweed jurk bracht ode aan Chanel en Karl Lagerfeld en paste perfect in het thema van de avond. Om haar nek droeg Dua Lipa een 225 karaats ketting van Tiffany’s & Co.

Jared Leto’s ode aan kat Choupette

Jared Leto Met Gala 2023
Jamie McCarthy / Getty Images

In tegenstelling tot Doja’s subtiele hint naar Karl’s kat Choupette, ging Jared Leto all-in. De acteur en muzikant staat bekend om zijn kenmerkende looks tijdens het gala en zijn outfit van deze editie was geen uitzondering. Leto kwam in een levensgroot kattenpak, ontworpen door Joshua Balster en deed denken aan een mascotte outfit die men zou dragen naast het basketbalveld. Leto hield de outfit niet de hele avond aan en onder zijn katten-outfit droeg hij een zwart gewaad met zilveren details.

De Kardashians

Kardashians Met Gala 2023
Getty Images

Ondanks de geruchten dat de welbekende Kardashian familie deze editie van het Met Gala niet uitgenodigd zou zijn, verschenen de sterren dan toch op de rode loper. Khloe, Kris en Kourtney waren er dit jaar niet, waarom is niet bekend, maar Kendall, Kim en Kylie verschenen elk in een unieke outfit. Bij de ene is het thema beter te herkennen dan bij de ander. Kendall Jenner in Marc Jacobs, Kim Kardashian in Schiaparelli en Kylie Jenner in Jean Paul Gaultier – misschien niet de beste outfits van de avond, maar zeker memorabel.

Rihanna en A$AP Rocky have arrived

Rihanna ASAP Rocky Met Gala 2023
Getty Images

Rihanna is misschien wel de meestbesproken artiest wanneer het gaat om het Met Gala. De zangeres pakt jaarlijks groots uit met de uniekste outfits en ook dit jaar is geen uitzondering. Rihanna en A$AP Rocky arriveerden ‘fashionably late’, maar het was het wachten waard. Gekleed in Valentino toonde Riri haar babybuik op de rode loper. Flacko was te zien in een ontwerp van Bvlgari met Belperron Jewelry.

Bad Bunny in Jacquemus

Bad Bunny Met Gala 2023
Getty Images

Bad Bunny arriveerde samen met ontwerper Jacquemus in een wit pak, ontworpen door Jacquemus zelf. Het pak kwam met een lange sleep met een bloemenmotief. De cut-out op de achterkant van het pak toonde de rug van de rapper en gaf de outfit een moderne twist. Bad Bunny is niet bang om all-in te gaan en wij houden ervan.

Billie Eilish in Simone Rocha

Billie Eilish Met Gala 2023
Matt Baron/Shutterstock

Zangeres Billie Eilish verscheen samen met haar broer Finneas O’Connell op de rode loper. Billie kwam gekleed in een jurk van Simone Rocha, gepaard met sieraden van Cartier en gaf een goth-inspired Karl Lagerfeld look. Finneas droeg een trenchcoat van Vivienne Westwood en sieraden van Cartier. De hint naar het thema is in Finneas’ look voor ons ver te zoeken, maar dat geheel terzijde.

Lil Nas X in glitterstring

Lil Nas X Met Gala 2023
Getty Images

We sluiten de memorabelste outfits van het Met Gala 2023 af met de look van Lil Nas X. De rapper staat bekend om zijn gedurfde looks, maar ging dit jaar wel erg ver. De outfit van Lil Nas X bestond uit een string en duizenden glitters. De look duurde zo’n twaalf uur om af te krijgen. Twaalf uur die op allerlei manieren beter besteed konden worden. Een gedurfde vertoning, dat zeker, maar voor ons had het niet gehoeven (en voor Karl hoogstwaarschijnlijk ook niet).

Dit waren de opvallendste looks van het Met Gala 2023. Mocht je meer van dit soort nieuwsberichten willen lezen, neem dan een kijkje op onze nieuwspagina.