Skip to content
Upcoming

De Nike Dunk Next Nature collectie gebruikt 20 procent gerecycled materiaal

1 mei 2021 18:00
De Nike Dunk Next Nature collectie gebruikt 20 procent gerecycled materiaal

Nike introduceert binnenkort Next Nature. Dit is een nieuwe duurzame collectie, waarmee ze hun reis naar zero carbon en zero waste voortzetten.

Duurzame Nike collectie

Nike Dunk brengt al sinds 1985 sicke Dunks op de markt en ze blijven ons de laatste jaren erg verbazen. Dit keer is het niet alleen de colorway of look die wordt veranderd. De nieuwe collectie bestaat uit twee Nike Dunk sneakers:

1. De Nike Dunk Low komt gekleed in een Sequoia, Orange-Medium Olive-Sail color blocking – donkere versie
2. De Nike Dunk High die uit Rattan, Black, Summit White en Sail kleuren bestaat – lichte versie

Nike Dunk Next Nature collection

Beide Dunks zijn gemaakt van ten minste 20% gerecycled materiaal in gewicht. Daarnaast zijn ze aangevuld met een Made in Winter tag op de hiel. Ook hebben de Dunks gom buitenzolen en gespikkelde middenzolen, die door Nike Grind zijn gemaakt.

Wat doet Nike Grind?
Nike Grind zorgt ervoor dat wat ooit als afval werd beschouwd, wordt omgezet in nieuwe mogelijkheden. Hun langetermijnvisie is dan ook: het creëren van een continue kringloop zonder afval.

‘Waste is simply excess material in the wrong person’s hands.’

Peggy Reid, directeur Circulaire Economie, Nike, Inc.

Nike Dunk Next Nature release informatie

De milieuvriendelijke Nike Dunk ‘Next Nature’ collectie heeft nog geen officiële releasedatum. Voor nu wordt de collectie in november 2021 verwacht bij Nike en geselecteerde retailers. Aan de Nike Dunk Low zal naar verwachting een prijskaart van €110,- hangen en aan de Nike Dunk High een prijskaartje van €130,-.

Nike Dunk Low Next Nature collection
Nike Dunk High Next Nature collection
By @PY_RATES

Mocht er nieuwe informatie worden gedeeld, zijn jullie zoals gewoonlijk de eerste die up-to-date worden gehouden via onze nieuwpagina. Vergeet overigens ook niet om onze releasekalender in de gaten te houden voor alle aankomende sneaker releases. Download hier de Sneakerjagers app, zodat jij ten alle tijden up to date bent van het laatste nieuws, de laatste releases en de nieuwste winacties.