Upcoming

De Nike Dunk Low ‘Kentucky’ staat op ons te wachten

19 februari 2020 07:30
De Nike Dunk Low ‘Kentucky’ staat op ons te wachten

Vorige week kwam het bericht al naar buiten dat de Nike Dunk Low de klassieke, oranje ‘Be True to Your School’ colorway krijgt. Een klein weekje later is bekend gemaakt dat ook de Nike Dunk Low ‘Kentucky’ er aan zit te komen!

Nike ‘Be True to Your School’

De Nike Dunk werd in 1985 voor het eerst uitgegeven. De sneaker werd in eerste instantie voornamelijk gebruik door universiteiten. De sneakers hadden dan ook een colorrway die overeenkwam met de vertegenwoordigende kleuren van de des betreffende school. Een aantal van deze colorways zagen we vorig jaar ook al bij de Dunk’s van Virgil Abloh. Maar deze kleurstellingen zijn de afgelopen jaren ook als eens uitgekomen op de Dunk high, nu is dus de Low aan de beurt.

De eerder aangekondigde colorway, de oranje, is geïnspireerd op de kleur van de Syracuse Universiteit. Deze blauwe Dunk Low is weer op kleur van de Kentucky Universiteit gebaseerd. De kleurverdeling is eigenlijk heel simpel. De overlays van de sneaker komen in een blauwe kleur evenals de veters en de outsole. De underlays zijn simpelweg wit gelaten net als de midsole, dit zorgt voor een hele frisse look.

De ‘Syracuse’ Dunk is onverwachts al in Australië uitgekomen, maar over Nike Dunk Low ‘Kentucky’ is nog helemaal niks bekend gemaakt. Maar de verwachting is dat ze in de aankomende maanden ook in Europa zullen gaan droppen. Misschien komen alle ‘Be True to Your School’ colorways wel uit op de Dunk Low.


Nike Dunk Low SP 'Syracuse'

CU1726-101 · Prijs vanaf €608,-

Naar alle aanbieders
Nike Dunk Low 'Kentucky'
The Turnover