Skip to content
Upcoming

De Nike Blazer Mid ’77 Vintage als blanco canvas voor een DIY

1 juli 2020 15:30
De Nike Blazer Mid ’77 Vintage als blanco canvas voor een DIY

Sneakerjagers Fam! We zijn de laatste tijd druk bezig geweest met iets unieks en speciaals! We hebben namelijk de Nike Blazer Mid ’77 Vintage ‘White’ van het Leather Pack mogen gebruiken als blanco canvas voor ons eigen DIY. Dit DIY project is wel een beetje iets voor de WMNS onder ons, want we hebben hiervoor de volgende thema’s gebruikt: Minimalistic gemengd met een vleugje Luxe en de Term Couture. Of zoals we deze Nike Sneaker Customizing zelf noemen: Nike Blazer Leather ‘Minimalistic Couture’ by Sneakerjagers.

De Nike Blazer Mid ’77 Vintage is echt een icoon! Van origine is de Nike Blazer een basketbalschoen die debuteerde in 1972. Hedendaags is het één van de meest stijlvolle silhouetten op de sneaker markt: Nike Blazer Mid ’77 Vintage.
Dus fam, maak je klaar voor een flinke dosis Nike Blazer customization op zijn best!

Nike Blazer Mid '77 Vintage Men's Shoe

CW7583-100

Minimalistic Couture merges best of two styles: Minimalism with its plain fabrics and straight silhouettes, no wrinkles or frillies. Less is more. And as a conspicuous contrast Haute Couture defined by extraordinary silhouettes, cloth and embroideries. Combining these two styles together will create something never seen before.

Carla Hieby, Designer of this customize sneaker

Het idee

Voordat je begint met het customizen van de sneaker, is de eerste stap om met ideeën en schetsen te komen. Ons idee is om het thema ‘Minimalistische Couture’ in een sneaker te weerspiegelen. De basisstructuur van het silhouet mag niet worden gewijzigd. De kleuren blijven zacht en clean. Het minimalistische aspect van de sneaker is terug te vinden in de basisstructuur, de kleuren en in de eenvoudige stoffen. De couture is te vinden in alles wat we op de sneaker zetten. We gaan werken met tule, neopreen en goud. Dit zijn de perfecte ingrediënten voor onze minimalistische, maar toch in het oog springende sneaker. Om jullie een beter idee te geven van wat we gaan doen, zijn hier de schetsen die Carla (Designer) voor ons heeft gemaakt:

Nike Blazer Leather ‘Minimalistic Couture’ by Sneakerjagers
Nike Blazer Leather ‘Minimalistic Couture’ by Sneakerjagers
Nike Blazer Leather ‘Minimalistic Couture’ by Sneakerjagers
Nike Blazer Leather ‘Minimalistic Couture’ by Sneakerjagers

Omdat we je de mogelijkheid willen geven om de Nike Blazer Sneaker stap voor stap zelf te customizen, hebben we een 10-stappen tutorial voor je gemaakt: Hoe kan je jouw eigen sneaker customizen?!

Wat heb je nodig voor het aanpassen van de Nike Blazer ‘Minimalistische Couture’ van Sneakerjagers?

• 1 paar Nike Blazer in het wit
• 20 cm neopreenstof in crèmewit
• 20 cm tulestof in wit
• Naaigaren in mat goud en glanzend goud
• 40 gouden ogen
• Sharpie
• Stofschaar
• Grote schaar
• Kleine schaar
• Stofkrijt
• Naainaalden
• Spelden
• Papier
• Potlood

In 10 stappen naar je eigen Nike Blazer Leather ‘Minimalistic Couture’ by Sneakerjagers

Stap 1.

Schaf een Nike Blazer aan – de makkelijkste manier is om een All-White te nemen. Zo zie je het best alle details die je er op zet. De eerste stap is het verwijderen van de veters. Wanneer dit gedaan is, kijk dan of je verborgen vlekken, lijmresten of uitstekende draden op de sneaker ziet en verwijder deze. Je kunt dit eenvoudig doen met een vochtige doek of met je vinger. Nu heb je de sneaker perfect voorbereid voor de customization.

Stap 2.

Nu zorgen we voor een klein detail, dat echter voor een groot effect zorgt en de basis vormt voor de nieuwe stijl van de sneaker. En dit gaat over de veterogen. We hebben gekozen voor gouden exemplaren, omdat we in het strakke wit/beige kleurenpalet gouden details willen toevoegen. Zulke ‘zeilringen’ zijn in elke stoffenwinkel te vinden en ze zijn vrij eenvoudig te bevestigen. Zodra je er een paar hebt doorheen getrokken, zul je meteen merken wat voor een groot verschil het maakt voor het uiterlijk. Dus, hier gaan we dan.

Stap 3.

Pak een kleine dun en puntig schaartje. Met dit schaartje kan je beginnen met het verwijderen van de vier Swoosh’s aan de zijkanten van de sneaker. LET OP: Je moet wel voorzichtig te werk gaan om de bovenlaag van de sneaker niet te beschadigen! Maar wees niet bang, want de twee Swoosh’s zijn extra gefixeerd met een lijm die gemakkelijk te verwijderen is. Deze resten kunnen gemakkelijk met de vingers worden verwijderd. Bij de hiel kan het wel lastig worden. Je zult de ‘bar’ strip gedeeltelijk moeten losmaken om de naden van de Swoosh eronder ongedaan te maken. Op het einde heb je een sneaker zonder Swoosh 🤓

Stap 4.

Voordat we verder gaan met de verwerking van de Swoosh, gaan we eerst de zool bekijken. Hiervoor gebruiken we een waterdichte en puntige Edding marker. Schrijf met regelmatige tussenpozen de gewenste tekst op de buitenste rand van de zool – we hebben gekozen voor “Minimalistic Couture”, passend bij de colorway. Dit geeft de sneaker een extra lading, want hoe bijzonder is het als anderen zien dat zelfs de zool een aangepast ontwerp heeft?

Stap 5.

De volgende stap is meer technisch. Je hebt een pen nodig, papier om te kopiëren en de twee Swoosh delen die je net hebt afgeknipt. Nu teken je de vorm op het papier en knip je het uit. We hebben precies deze vorm (sjabloon) straks weer nodig. Nu komt het neopreen in het spel. We hebben een naaimachine en de matte gouddraad nodig. We hebben in totaal vier lagen gebruikt, maar je kunt de dikte naar eigen wens variëren.

Je zet de lagen vast met pinnen. Dan ga je naaien. Gebruik de naaimachine om je eigen patroon op de stof te borduren. Het is een vrij klein stukje werk, maar je zult zien, het is het waard! Je borduurt een gebied dat groot genoeg is om er vier te krijgen. Als je dat hebt, teken dan de Swoosh op het stof af met krijt met het papieren sjabloon dat je eerder hebt gemaakt. Knip de Swoosh die je hebt getekend uit met een schaar.

Stap 6.

Nu moeten de Swooshs terug op de sneaker. Daarvoor nemen we het goudkleurige glanzende draad en borduren we de hele lengte met de hand. Aan te raden is om een vingerhoed te gebruiken, omdat de bovenkant erg dik is. Zo bescherm je je vingers. Vergeet niet het uiteinde onder de ‘bar’ strip op de hiel te leggen, zodat je een schone afwerking hebt. Als je hiermee klaar bent, naai je de ‘bar’ strip weer vast, zodat de Swoosh op de hiel er niet uit kan glippen.

Stap 7.

Nu nemen we het tule. Eén laag is vrij dun, dus we naaien een keer langs de onderrand met een grote steek. Op deze manier kan je de tule eenvoudig ‘aanvullen’. Neem niet het hele stuk, want dat zou te veel zijn, maar zorg ervoor dat het past bij de breedte van de tong aan de onderkant. Als je het perfecte stuk hebt, kun je de tule aan de onderkant van de tong met je hand vastmaken.

Maar knip nog niets van de bovenkant af, want we moeten het doek nog vouwen. Als je dat gedaan hebt, beginnen we het op te vouwen. Pas op dat je de tule niet te strak over je tong legt. Vouw het dan over je tong en naai het aan de ene kant, zodat je de steek aan de andere kant niet kunt zien. Pak dan pas de schaar en knip de overtollige tule af. En je hebt al een interessante en opvallende tong.

Stap 8.

Nu kun je de veters weer terug in de schoen doen. Als je je te veel verveelt, hebben we hier een super cool idee. Neem wat van de overgebleven tule en rucheer het terug. Dan doe je dit om de tips heen en naai je ze met de hand aan. Om nog een blikvanger toe te voegen, wikkelt je het uiteinde van de punten met de glanzende gouden draad waar je de tule aan vastmaakt. Dit maakt dit coole detail nog opvallender!

Stap 9.

Neem als voorlaatste stap het glanzende gouden garen voor de laatste keer en geef je over aan de hiel. Gelukkig is Nike daar al geborduurd 😃 Maar we zullen hem overnaaien met de gouden draad om de belettering een persoonlijk tintje te geven. Doe het draad er meerdere keren aan om te voorkomen dat je zo vaak moet borduren. Een vingerhoed is ook hier aan te raden 👩⚕

Stap 10.

En we zijn al bijna aan het einde. Want nu is er alleen nog maar de finishing touch. Kijk naar de hele sneaker, verwijder alle overbodige dingen zoals vlekken of garen die eruit steken. Maak een mooie strik en je hebt je eigen ontworpen Nike Blazer!

Het eindresultaat van de Nike Blazer Sneaker Customizing

En hier is die dan! De Nike Blazer Leather ‘Minimalistic Couture’ by Sneakerjagers.