Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Zoom Alphafly ‘Next Nature’ release info

16 september 2021 10:00
De Nike Air Zoom Alphafly ‘Next Nature’ release info

Nike komt in 2021 met de Air Zoom Alphafly ‘Next Nature’. Deze sneaker is onderdeel van de ‘Move To Zero’ project van Nike. Hierbij probeert het merk het productieproces van sneakers en kleding zo duurzaam mogelijk te maken. Hierbij streeft Nike naar een afvalvrij en CO2-neutraal productieproces, zo ook bij deze nieuwe release.

Nike Air Zoom Alphafly ‘Next Nature’

De ‘Next Nature’ is tot nu toe de de meest duurzame sneaker die Nike heeft gemaakt. De nieuwe Air Zoom Alphafly bestaat voor 50% uit gerecylced materiaal. Dit houdt in dat de helft van het gewicht van de onderdelen uit gerecycled materiaal bestaat. Denk hierbij aan gerecycled TPU, carbon en polyester.

De Nike Air Zoom Alphafly ‘Next Nature’ is een hardloopschoen met lichte, bijna zomerse kleuren. De sneaker heeft een grijs met roze colorway en heeft oranje accenten op de tong. Het silhouet heeft in de voorvoet van de zool de Zoom Air pods. In de hak van de zool zit extra ZoomX foam. Deze twee onderdelen zorgen voor extra comfort en demping.

De ‘Next Nature’ bestaat uit verschillende materialen die stuk voor stuk op hun eigen manier gerecycled zijn. De Nike ZoomX -middenzool is gemaakt met ten minste 70% gerecycled schuim. De ZoomX binnenzool bestaat uit 100% gerecycled PEBA. Ook de upper en buitenzool bestaan deels uit gerecycled materiaal. De Nike Air Zoom Alphafly ‘Next Nature’ is tot nu toe de meest duurzame performance sneaker dat Nike gemaakt heeft.

De exacte releasedatum van de sneaker is nog onbekend. Wel komt de sneaker nog in 2021 uit. Houd onze releasekalender in de gaten om geen enkele release te missen. Volg ons ook op Instagram, Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwe sneakers.

Nike Air Zoom Alphafly Next Nature
Nike Air Zoom Alphafly Next Nature
Nike Air Zoom Alphafly Next Nature
Nike Air Zoom Alphafly Next Nature