Skip to content
Upcoming

Dé Nike Air Revolutie, hoe wordt die gemaakt?

1 maart 2017 13:30
Dé Nike Air Revolutie, hoe wordt die gemaakt?


In 1977 begon het allemaal. Uitvinder Frank Rudy brainstormde met zijn vriend Phil Knight over een gek idee wat Frank had: Het creëren van een sneaker met airbags in de zool voor extra demping. Ze begonnen met het maken van een test sneaker. Toen Knight terug kwam van zijn test ronde stonden ze versteld van het resultaat.

Pas na ongeveer 10 jaar kwam Tinker Hattfield met het idee om de revolutionaire Air technologie zichtbaar te maken. Veel Nike medewerkers waren het niet met hem eens en haatte hem. Toen de eerste sneaker met zichtbare Air uitkwam was het een regelrechte hit. Deze sneaker is er nog steeds, dit is namelijk de Air Max 1.

Vandaag nemen we een kijkje in de Air fabriek. We zien hier hoe de Air van de VaporMax tot stand kwam. Met zijn gloednieuwe constructie en frisse lucht uit Oregon (US), is dit het nieuwe Nike Air Max model van de familie! 90% van het afval wordt gerecycled voor de 3,5 miljard(!) Air Max units. De productie is gedaan in de Verenigde Staten om iedereen de kans te geven te kunnen ervaren hoe het voelt om op Air te lopen.

Check onderstaand filmpje voor meer info en inzicht over de productie van de Nike Air Max technologie. Stay Tuned, want in maart zal de volgende generatie zichtbare Air, de Nike VaporMax, onthuld worden!

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons op Facebook & Instagram!