Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max Tijdlijn: Deel 2

18 maart 2021 15:00
De Nike Air Max Tijdlijn: Deel 2

Welkom bij deel 2 van onze Nike Air Max Tijdlijn!

Laten we meteen beginnen:

1994 – Nike Air Max 94

De Air Max 1994 betreedt onbekend terrein op onze reis door de Air Max geschiedenis en wordt soms over het hoofd gezien door zelfs de meest fanatieke sneakerverzamelaars – het is niet zo bekend als andere modellen.

In wezen is het ontwerp een mix van de Nike Air Max Light en de Nike Air Max 93.

1994 – Nike Air Max 2

De Air Max 2 is een model dat ook ontworpen is door Tinker Hatfield. Hier heeft hij verschillende Air Chambers met verschillende strategische print geïntroduceerd. De speciale leren overlays en de verschillend gekleurde Air units in de hiel vormen samen een gewaagd ontwerp.

nike air max 2

1995 – Nike Air Max 95

Een ander hoogtepunt: de Nike Air Max 95. Ontworpen door Sergio Lozano. De sneaker werd ontwikkeld met de menselijke anatomie in gedachten en het ontwerp is geïnspireerd op hardloopschoenen op regenachtige dagen. De Air Max 95 vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de Nike Air Max tijdlijn.

1996 – Nike Air Max 96

Een grof ontwerp. De Nike Air Max 96 is duidelijk in de stijl van de Air Max familie. De minimale branding, het gelaagde bovenwerk en de chunky zool doen denken aan veel design elementen die we vandaag de dag nog steeds kennen. Vandaag de dag, is met name de Nike Air Max Triax 96 het meest bekend.

1997 – Nike Air Max 97

Eindelijk, Air in de volledige lengte. De Nike Air Max 97, ontworpen door Christian Tressler en geïnspireerd door waterdruppels die rimpelingen maken in een vijver, is vandaag de dag nog steeds een favoriet van de sneaker gemeenschap. Hoewel de OG kleur wordt aangeduid als “Silver Bullet”, was de tint eigenlijk geïnspireerd op de zilveren tint glans van een mountainbike.

1998 – Nike Air Max 98

Dus als er één Air Max schoen exemplarisch is voor de mode van de jaren 90, dan is het wel de Nike Air Max 98. Een mismatched design en felle contrasterende kleuren maken de 1998 kicks één van de meest opvallende releases in de geschiedenis van Nike Air.

Wil je weten wat er daarna gebeurt? Kijk dan uit naar het derde deel van onze Air Max Tijdlijn op onze blog pagina. Daar zullen we ons een weg banen door de rest van het verhaal en ook kijken naar de nieuwste Air Max trends! Veel plezier!