Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Max 95 SE ‘Reverse Neon’ is nu bij JD Sports verkrijgbaar

28 september 2023 14:33
De Nike Air Max 95 SE ‘Reverse Neon’ is nu bij JD Sports verkrijgbaar

De Nike Air Max 95 SE ‘Reverse Neon’ is exclusief bij JD Sports te verkrijgen. De sneaker haalt zijn inspiratie uit de OG ‘Neon’ colorway, die in 1995 werd geïntroduceerd. De AM95 ‘Reverse Neon’ gebruikt dezelfde kleuren als zijn voorganger, maar heeft een ietwat andere look. Lees hier meer over de sneaker.

Air Max 95

De Air Max 95 is een opvallende sneaker. Het paar is ontworpen door Sergio Lozano, een ontwerper bij Nike die ook aan de ACG-lijn heeft gewerkt. In 1994 kreeg Lozano de opdracht om een hardloopschoen te ontwikkelen die een uitdagende uitstraling mocht hebben. Zo gezegd, zo gedaan, een jaar later verscheen de Air Max 95.

De Air Max 95 werd geïntroduceerd in de ‘Neon’ colorway. Het bovenwerk gebruikte mesh, leer en suède. De upper gebruikte verschillende tinten grijs en kwam met dynamische overlays. Opvallende neon-accenten gaven het paar een unieke touch. De Air Max 95 ‘Neon’ is tot op de dag van vandaag een iconische sneaker in de community.

Sinds de release van de AM95 ‘Neon’ heeft het paar verschillende colorways gehad die inspiratie halen uit de OG colorway. In 2013 verscheen de mita sneakers x Nike Air Max 95 ‘Prototype’, een samenwerking tussen Nike en een Japanse retailer. Het paar kwam in de OG kleuren van de ‘Neon’ colorway en voegde verschillende details toe aan het bovenwerk.

Nu, zo’n tien jaar na de release van de mita sneakers x Nike Air Max 95 ‘Prototype’, verschijnt de Air Max 95 in een ‘Reverse Neon’ colorway. Het paar combineert de kleuren zwart, grijs en neon. De chunky middenzool heeft een zwarte kleur en komt met neon-kleurige Air units. Op de tong, hiel en middenzool verschijnt het Nike logo.

De Nike Air Max 95 ‘Reverse Neon’ is momenteel bij JD Sports te verkrijgen. Bekijk de officiële beelden van de sneaker hieronder. Houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten voor de releases.

Nike Air Max 95 Black Neon
Nike Air Max 95 Black Neon
Nike Air Max 95 Black Neon
Nike Air Max 95 Black Neon
Nike Air Max 95 Black Neon
Nike Air Max 95 Black Neon
Air Max 95