Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 95 ‘Safari’ exclusief bij Size?

5 juni 2018 20:51
De Nike Air Max 95 ‘Safari’ exclusief bij Size?

Samen met Nike gaat Size? een nieuwe samenwerking aan voor een exclusief project. Zie hier: het Nike Safari pack, een duo van releases die het onmiskenbare patroon overdragen.

Het jaar 1987, het jaar waarin sneaker ontwerper Tinker Hatfield een van de meest iconische schoenen ooit heeft gemaakt. Maar als je één homerun scoort, kun je net zo goed proberen om er nog één te maken toch? De Air Safari, een lichtgewicht hardloopschoen die de middenzool heeft met een stikstof gevulde technologie heeft behouden, maar waarop een ander een ander design is toegepast. De Air Safari zelf was op dat moment niet zo’n uitblinker tussen alle andere merken en modellen. Tinker en de andere projectleiders waren op zoek naar iets compleet anders, dus ze negeerden alle adviezen en brachten de Air Safari op de markt. Het gespikkelde patroon was geïnspireerd op een luxe banken winkel waar Tinker ooit was (en uiteindelijk uit werd gekicked!). Hij hield van het idee om luxe materialen op producten te gebruiken, maar ze dan niet de hoge prijs te geven. De verschillende groottes van de stippen zijn geïnspireerd op struisvogelhuid zodat het lijkt op een dierenprint.

Het eerste silhouet uit het Size? exclusive pack is een Air Max 95. De sneaker heeft het palet dat doet denken aan de oorspronkelijke hardloper, in een combinatie van zwart, wit, grijstinten en de kenmerkende ‘carrot’ oranje.

De Size? exclusive Nike Air Max 96 ‘Safari’ zal beschikbaar zijn via de Size? app en in alle Size? winkels vanaf vrijdag 8 juni. Check de releasekalender voor meer releases!


Size x Nike Air Max 95 ‘Safari’

Releasedatum: 08-06-2018
Prijs: €170
Stylecode: TBA
Storelist: Klik hier >>