Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Max 95 krijgt in 2025 een SB variant

6 juni 2024 13:23
De Nike Air Max 95 krijgt in 2025 een SB variant

Het lijkt erop dat ons een nieuwe Nike SB release staat te wachten. Nadat de Air Jordan 4 een Nike SB variant kreeg in 2023, gaan nu de eerste geruchten rond van een Nike SB Air Max 95. Het bericht is nog niet bevestigd door Nike.

Nike SB

De Nike Air Max 95 bestaat in 2025 dertig jaar. Het silhouet werd in 1995 door Sergio Lozano ontworpen nadat hij van Nike de opdracht kreeg een nieuwe hardloopschoen te designen. Het model is gekenmerkt door de dynamische overlays op het silhouet en de meerdere Air units in de zool.

Het jubileum van de Nike Air Max 95 lijkt gevierd te worden met een wel erg bijzondere cross-over. Bronnen uit de sneakerindustrie zouden Complex verteld hebben dat Nike de Air Max 95 ‘Neon’ opnieuw uit zal brengen met enkele SB-aanpassingen.

Nike Air Max 95
Nike

Het is niet de eerste keer dat Nike SB retro Nike modellen opnieuw vormgeeft. In de jaren 2000 werd de Nike Dunk, destijds een basketbalschoen, als inspiratiebron gebruikt voor de Nike SB Dunk en in 2023 kreeg de Air Jordan 4 Pine Green’ een Nike SB make-over.

De Nike designs bleven dicht bij hun voorganger, maar kregen enkele aanpassingen die goed van pas komen tijdens het skaten. Denk hierbij aan een grotere tong, een bredere pasvorm en meer cushioning rondom de enkel. Het lijkt erop dat de Air Max 95 ook deze aanpassingen zal krijgen. Hoe precies, is nog niet duidelijk.

Hoewel de Nike Air Max 95 misschien niet direct verbonden is met de skatewereld, is het silhouet niet geheel onbekend bij skaters. De sneaker vormde inspiratie voor de DC Legacy, een skateschoen die in 1998 werd gemaakt voor Danny Way en Colin McCay. Ook was skateboarder Stevie Williams in de jaren 90 te zien in de Air Max 95.

Stevie Williams Air Max 95
Stevie Williams (1997) – Ryan Gee

Er is nog weinig bekend over de Nike SB Air Max 95. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates omtrent deze mogelijke release.