Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 90 ‘Bacon’ keert mogelijk toch terug in 2020

19 juni 2020 11:40
De Nike Air Max 90 ‘Bacon’ keert mogelijk toch terug in 2020

Van sommige klassiekers moet je afblijven en is een retro release niet nodig. Maar stiekem hopen we allemaal dat bepaalde uitvoeringen toch nog eens uitkomen, zeker als de originele release al weer heel lang geleden is. Dit keer hebben we het niet over de vermeende release van de Air Max 1 Powerwall ‘Lemonade’ maar over de Nike Air Max 90 ‘Bacon’!

DQM X Nike Air Max 90 ‘Bacon’

In 2003 openende Dave’s Quality Meat zijn deuren in New York. De sneakershop was uniek en had een bijzondere uitstraling. Zoals de naam al doet vermoeden had het veel weg van een slagerij. Later hebben we zelf in Nederland een ‘soort’ gelijk concept gezien met Butcher Boy, een streetwear concept van Go-Britain. DQM werd dan ook een van de eerste, al dan niet de eerste, echte concept shop. In de opvolgende jaren kreeg het een steeds betere naam en groeide het concept uit tot een begrip. Niet veel later, in 2004, kwam er een Air Max 90 uit. Niet wetende dat de sneaker uit zou groeien tot een van de beste Air Max 90 collabs ooit!

De inspiratiebron is niet moeilijk te raden: Bacon! Een thema dat natuurlijk perfect past bij DQM. Toch kwam het idee niet snel binnen bij David Ortiz, maar kwam het idee toen hij eten ging halen. De colorway maakt gebruik van kleuren zoals beige, bruin, roze en rood. Deze kleuren combinatie samen met de materiaalkeuzen maken de sneaker helemaal af en creëren een look die uniek is.

Nike Air Max 90 NRG ‘Bacon’ 2020

Het is geen nieuw ‘nieuwtje’ dat de AM90 ‘Bacon’ een retro release zou krijgen, maar hij zou geschrapt zijn. Toch stromen de berichten weer binnen dat de sneaker een release gaat krijgen in 2020. Misschien een klap in het gezicht voor mensen die met trots nog het originele paartje hebben, maar voor mensen die de sneaker nog nooit hebben kunnen kopen een heerlijke kans! Laten we eerlijk zijn, na ruim 16 jaar mag er best een retro release komen van deze klasieker! Hij wordt nu verwacht aan het einde van 2020, of het een 1-op-1 retro gaat worden dat is nog even afwachten. Meer info volgt snel, houd de releasekalender in de gaten voor updates!


Nike Air Max 90 NRG 'Bacon'

CU1816-100 · Prijs vanaf €70,-

Naar alle aanbieders
Afbeelding: StockX