Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 1 “Master”

10 maart 2017 14:40
De Nike Air Max 1 “Master”

De Nike Air Max 1 Master zal deze zaterdag uitkomen bij geselecteerde Nike Retailers. Deze speciale release, die ontworpen is door de “Masters of Air”, uit de Nike Masters of Air mini-documentaire uit 2016, bestaat uit 10 speciale/populaire Air Max 1 colorways van de afgelopen jaren.

Naast de Air Max 1 ‘Masters’ Black zal er ook een witte variant van de sneaker zijn. Dit is een Friends & Family paar.Dit betekend dat deze alleen gegeven wordt aan een geselecteerd groepje mensen en dus helaas niet verkocht zal worden.

Nu zullen velen de vraag hebben, welke Air Max 1 colorways zitten er dan allemaal op? Hieronder hebben wij voor jullie een lijstje gemaakt met de colorways die op de Air Max 1 Masters zitten!

1. Air Max 1b x Atmos “Viotech”

De Air Max 1 x Atmos “Viotech” is een van de eerste Nike Air Max 1 collabs allertijden. De “Viotech“ en de “Safari”, beiden ontworpen door het Japanse merk Atmos, zijn uitgekomen in 2003. Beide sneakers waren eigenlijk de eerste casual sneakers die niet voorzien waren van felle/sportieve kleuren. Hierdoor was de Viotech een instant hit.

2. Air Max 1 “OG Red”

We hebben het hier al veel over gehad.. De Nike Air Max 1 “OG Red” is dé Air Max 1 waar het allemaal begon. Het is meer dan terecht dat deze perfecte colorway zijn plaatsje heeft gevonden op de Air Max 1 “Masters”

3. Air Max 1 “OG Blue”

Net zoals de Air Max 1 “OG Red” is ook de “OG Blue” een icoon. Deze colorway werd namelijk samen met de “OG Red” als eerste gebruikt voor de Air Max 1.

4. Air Max 1 x Patta “Chlorophyll”

De “Chlorophyll” heeft vee; zelfde raakvlakken als de OG colorways. Voor het 5 jarige bestaan van de Amsterdamse sneakerstore Patta werden 5 Air Max 1 colorways ontworpen. De “Chlorophyll” was er hier één van. De sneaker is voorzien van een groene mudguard, gemaakt van denim stof, en een Patta logo op de tongue.

5. Air Max 1 x Patta x Parra “Cherrywood”

De “Cherrywood”, ook wel “Burgundy” genoemd, is de meest gewilde Air Max 1 colorway van de Patta 5 jaar release. De sneaker is voorzien van een diepe rode kleur en zit bomvol met details. Het materiaal wat op de swoosh is gebruikt komt ook terug op de Masters of Air.

6. Air Max 1 x Clot “Kiss of Death”

De Nike Air Max 1 is bekend geworden door zijn zichtbare AIR. Het Hong Kong based CLOT bracht dit idee naar een volledig nieuw niveau met deze “Kiss of Death”. De zichtbare toebox is uniek en was toen der tijd (2006) revolutionair voor de Air Max 1 colorways. Naast de zichtbare toebox werd er gebruik gemaakt van de beste materialen, zoals: struisvogel leer, slangenhuid en premium suède.

7. Air Max 1 “Kid Robot”

De “Kid Robot” is een colorway uit de “golden sneaker era”. De door Paul Budnitz en Chad Phillips (van Kid Robot), ontworpen sneaker paste enorm goed in zijn tijd. De zwarte upper is voorzien van gouden en Hot pink details. Om de sneaker helemaal af te maken is het Kid Robot logo op de heel geplaats. De sneaker kwam met een speciale limited edition Kid Robot box waar een Kid Robot sleutelhanger, extra zooltjes en een extra paar veters zaten.

8. Air Max 1 Premium “Grey Safari”

Een van de jongste colorways van de Air Max 1 “Masters” is de “Grey Safari”. De sneaker kwam uit in 2009 en was een eerbetoon voor de safari print. De “Grey Safari” kwam samen in een pack met de “Mint Safari”

9. Air Max 1 x Atmos “Beast Pack”

De Atmos series wordt gezien als een van de beste collab serie allertijden. Het is daarom ook niet heel raar dat maar liefst 3 van de 10 colorways op de Air Max 1 “Masters” afkomstig is van Atmos. De “Beast Pack” was onderdeel van de “Zoo Pack” uit 2006. De sneakers zijn voorzien van een geheel zwarte upper en een animal print op de zijkanten.

10. Air Max 1 x Atmos “Animal”

Toen deze sneaker uitkwam vonden veel mensen dat Atmos té ver was gegaan. Het duurde echter een aantal jaar voordat deze sneaker pas echt gewaardeerd en enorm gewild werd. De extreem drukke “Animal” is voorzien van verschillende dierenprintjes, zoals de koe, luipaard, leeuw en zebra.

11. Air Max 1 x Atmos “Safari 1B”

Zoals eerder al gezegd was de “Safari 1B” tegelijk uitgekomen met de Viotech en worden deze twee colorways gezien als de Air Max 1 pioniers. Er valt geen woord vies te maken over deze collab.

12. Air Max 1 x Parra “Albert Heijn”

De meest gezochte Air Max 1 allertijde. Toen de Amsterdamse kunstenaar Parra in 2005 de opdracht kreeg om een sneaker te ontwerpen voor Nike haalde hij zijn inspiratie uit de grootste supermarkt van Nederland, de Albert Heijn. Toen hij bezig was met het ontwerpen van deze colorway gebruikte hij de kleuren van de Albert Heijn als inspiratie. Toen plotseling Albert Heijn zijn kleuren veranderden besloten Nike en Parra de productie stop te zetten. Er waren echter al wel een x-aantal paren geproduceerd. Hoeveel dit er waren is op de dag van vandaag nog steeds niet bekend. Toch zijn er een aantal “Albert Heijntjes” terecht gekomen bij het publiek. Deze unieke sneaker wordt gezien als dé meest zeldzame Air Max 1 allertijden.

Zaterdag 11 maart si het dan eindelijk zo ver, dan kan iedereen een paar Air Max 1 ‘Masters’ scoren. Sneakerjagers wenst iedereen veel succes en voor je dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram.