Skip to content
Brand

De Air Jordan 1 Mid begint de wereld over te nemen 🗺️

16 oktober 2021 21:00
De Air Jordan 1 Mid begint de wereld over te nemen 🗺️

In 2020 liet StockX weten dat de verkoop van de Air Jordan 1 Mid in Europa enorm steeg. Nu een jaar later laat de online marktplaats weten dat de verkoop van dit silhouette over de hele wereld enorm stijgt.

Air Jordan 1 Mid

De Air Jordan 1 Mid werd door de meeste sneakerheads op de laatste plaats gezet als het gaat om de AJ1 lijn. De fans gaven de voorkeur liever aan de High en Low. Het verschil met de High is dat de Mid een lagere kraag heeft.

Voorheen was de AJ1 Mid verkrijgbaar bij schoenenwinkels als Foot Locker in kleurenschema’s die niet per se bij elkaar passen. Sinds dat Nike de focus op de distributie van dit silhouette heeft liggen, focussen zij zich ook op de colorways. De kleurenschema’s worden populairder en er wordt ingespeeld op de consument.

De dagen dat de Mid altijd op voorraad was in de winkel zijn voorbij. Om kans te maken op een paartje moet je je inschrijven voor een raffle of snel bij de release zijn. Zelfs dan heb je een grote kans om de sneakers mis te grijpen.

Air Jordan 1 Mid 'Dutch Green'
Image by 43einhalb

Mid Mania

In 2020 werden de meeste Air Jordan 1 Mid’s besteld door inwoners van Europa. Dit jaar is er door de fans in de EU drie keer het jaarlijkse gemiddelde gekocht. Nu in 2021 merkt de rest van de wereld de trend en gaan de sales ook in alle andere landen omhoog. StockX heeft de gekte over de AJ1 Mid omgetoverd naar ‘Mid Mania‘.

Een ander element dat de Mid Mania versterkt is het toenemende aantal van vrouwelijke sneakerheads op StockX. Veel Mid colorways zijn exclusief voor dames en deze worden dan meer verkocht als er steeds meer vrouwen gebruik maken van StockX.

Mid Mania
Image by StockX

Populaire AJ 1 Mid’s

Ben jij fan van het model maar vind je het lastig om een paartje te bemachtigen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder staan de vijf meest populaire AJ1 Mid’s op dit moment. Als je op de knop drukt krijg je een lijst met alle aanbieders van het desbetreffende paar.

1. Air Jordan 1 Mid ‘Dark Teal’ | 554724-411

De ‘Dark Teal’ heeft een lederen bovenwerk. De toebox, zijkant en tong zijn wit. De overlays en de Swoosh hebben een donkerblauwe kleur. De kraag en de veters zijn zwart.

Air Jordan 1 Mid 'Dark Teal'

Air Jordan 1 Mid 'Dark Teal'

554724-411 · Prijs vanaf €81,-

Naar alle aanbieders

2. Air Jordan 1 Mid SE ‘Utility’ | DD9338-016

De SE ‘Utility’ heeft een extra hoge tong. De kraag, zijkant en toebox zijn zwart. De tong, overlays, Swoosh en veters zijn wit. Het Air Jordan logo op de zijkant is rood, net als de buitenzool.

Air Jordan 1 Mid SE 'Utility'

Air Jordan 1 Mid SE 'Utility'

DD9338-016 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

3. Air Jordan 1 Mid ‘Black/Royal’ | 554724-140

De ‘Black/Royal’ heeft een felblauwe kraag, Swoosh en Air Jordan logo. De overlays zijn zwart, net als de tong, veters en buitenzool. De toebox en zijkant zijn wit.

Air Jordan 1 Mid 'Black/Royal'

Air Jordan 1 Mid 'Black/Royal'

554724-140 · Prijs vanaf €75,-

Naar alle aanbieders

4. Air Jordan 1 Mid ‘Arctic Orange Toe’ | 554724-133

De ‘Arctic Orange Toe’ heeft een witte basis. De voorste overlays zijn zwart, net als de tong, veters en Air Jordan logo. De achterste overlays, Swoosh en buitenzool zijn een zachte roze kleur.

Air Jordan 1 Mid 'Arctic Orange Toe'

Air Jordan 1 Mid 'Arctic Orange Toe'

554724-133 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

5. Air Jordan 1 Mid ‘Pollen’ | 554724-177

De ‘Pollen’ heeft een gele Swoosh, Air Jordan logo en kraag. De overlays, tong en veters van dit paartje zijn in het zwart. De toebox en zijkant van de sneaker zijn wit.

Mid 'Pollen'

Wil jij altijd en overal op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs regelmatig in de gaten.