Skip to content
Upcoming

De Nike Air Force 1 Low Experimental ‘Racer Pink’ druipt van je scherm

3 februari 2021 16:50
De Nike Air Force 1 Low Experimental ‘Racer Pink’ druipt van je scherm

Over een paar dagen is het zo ver: de Nike Air Force 1 Low Experimental ‘Racer Pink’ wordt gereleased. In juli 2020 werd al bekend gemaakt dat drie verschillende colorways van de Experimental pack uit zouden komen in 2021. Na lang wachten, is het eindelijk zover! Het eerste paar dat uit zal komen is de meest opvallende van de drie: de ‘Racer Pink’.

Nike air force 1 experimental
Image by Nike

Take a closer look: ‘Racer Pink’

De Nike Air Force 1 is een bekend model waar in de loop der jaren al flink mee is geëxperimenteerd. Dit keer heeft het N.354 Project van Nike het model onder handen genomen. Het resultaat: een design met een unieke uitstraling. Het lijkt haast alsof de sneakers nat zijn of van een jelly textuur zijn gemaakt. Opvallend is dat door deze wet look, de stiksels niet te zien zijn op de sneakers. Wie goed kijkt, ziet dat het lijkt alsof deze jelly uitziende laag er overheen is geplakt. Om deze uitstraling te krijgen, is er een speciale vacuum-sealed techniek gebruikt.

Nike air force 1 low
racer pink
Nike Air Force 1 Low Experimental 'Racer Pink'
Images by Nike
Experimental racer pink

Inspiratie Nike Air Force 1 Low Experimental

Wat de inspiratie voor dit ontwerp is, is niet moeilijk te raden. In de binnenkant van de zolen staat het namelijk geschreven: “based on an oxygen mask used in the Nike sports research lab”. De lussen die tussen de veters doorgaan, doen inderdaad denken aan de lussen van een zuurstofmasker. Andere opvallende details zijn de gele accenten die met het contrast van de witte veters er uitknallen. Met de neon gele labels op de hakken wordt de kwaliteit gegarandeerd: “This label is your guarantee of quality”. De grijze tong van foam en de bruine rubberen zool maken de Nike Air Force 1 Low Experimental ‘Racer Pink’ af.

Nike air force 1 experimental

Gaat jouw hart sneller kloppen van de ‘Racer Pink’ en wil jij een paar zien te bemachtigen? Op 6 februari start de verkoop van deze sneakers vanaf €119. Klik op de schoen hieronder en blijf op de hoogte van alle verkooppunten. Wil je de releases van de andere twee colorways ook niet missen? Houd dan onze Releasekalender in de gaten via de links hieronder!

Nike Air Force 1 Low Experimental 'Racer Pink'

CV1754-600 · Prijs vanaf €127,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Low Experimental 'White'

CV1754-100 · Prijs vanaf €131,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Low Experimental 'Black'

CV1754-001 · Prijs vanaf €143,-

Naar alle aanbieders